Младеновац домаћин бројним београдским и суседним општинама, гостима из Словеније и Републике Српске

Нема коментара Share:

13.09.2024.
Младеновац ће у петак, 20. септембра, бити домаћин манифестације „Из Младеновца за Србију” на којој ће бити представљени природни и туристички потенцијали, производи од воћа и поврћа, млека и меса, меда, производи старих заната и народне радиности, саопштено је из Општине Младеновац.

Учешће су до сада потврдила бројна удружења и произвођачи из Младеновца, међу којима су Друштво пчелара „Космај”, удружења „Од предака за будућност” и „Варовнице” из Влашке, „Собрашице” из Јагњила, „Вредне руке Рабровца”, произвођач домаћег сувог меса „Сокобањац”, као и компаније „Млекара Границе” и „Библи”, Винарија „Пантић”, сеоско туристичко домаћинство „Баш у инат бабарогама” и други.

Ове године Младеновац ће бити домаћин суседним и градским општинама Града Београда, које ће представити своју културну и туристичку понуду и брендове карактеристичне за њихов крај.

Присуство на манифестацији „Из Младеновца за Србију” за сада су потврдиле општине Аранђеловац, Лазаревац, Гроцка, Сурчин, Стари град, Палилула, а штанд ће имати и Туристичка организација Београда.

Општина Младеновац представиће своју туристичку и културну понуду заједно са Центром за културу и туризам Младеновац и Институтом за рехабилитацију „Селтерс”, удружењима „Играле се делије” и „Литера”.

Гости ће бити општине Горња Радгона из Словеније и Пале из Републике Српске, које ће Младеновчанима, као и свим осталим посетиоцима приближити природне лепоте и туристичке потенцијале свог окружења.

Са својим радионицама учествоваће и установе Геронтолошки центар и Дневни боравак за децу и омладину са сметњама у развоју из Младеновца, док ће малишани из младеновачке предшколске установе бити део овогодишњег програма заједно са културно-уметничким друштвима „Славко Манојловић”, „Шумадија” и „Љубомир Ивановић – Геџа”.

Манифестација „Из Младеновца за Србију” биће одржана у Градском парку. Свечано отварање, уз пригодни културно-уметнички програм, планирано је за 10 часова.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Пријем грађана Земуна сваког петка код председника општине

Следећа вест

Београд на Светској конференцији градова у туризму

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *