Спорт као универзална вредност која уједињује

Нема коментара Share:

14.09.2024.
Представници „¬Београдског маратона” и „Mts Ironman 70.3 Belgrade” потписали су данас Меморандум о сарадњи, којим су се обавезали на заједничко деловање у промовисању спорта као универзалне вредности и едукацији младих, саопштено је из Београдског маратона.

Београд се налази на међународној мапи градова у којима се одржавају спортске манифестације које привлаче велики број туриста, ове две организације ће у будућности заједно радити на промовисању Београда као спортско-туристичке дестинације, а нашу земљу представљати на стручним сајмовима и светским познатим тркачким и тријатлонским догађајима.

Друга тачка око које су се усагласили односи се на едукацију друштва, са посебним освртом на младе, о здравим стиловима живота, о правилном тренингу, исхрани и опоравку, о значају бављења спортом као превенцији физичког и менталног здравља.

– Велику пажњу ћемо посветити едукацији младих, будућих спортских радника са Факултета за спорт у организацији великих међународних спортских догађаја, како кроз радионице и предавања, тако и кроз праксу у обе организације. Желимо да се понашамо одговорно и да изградимо будућу генерацију спортских радника, спремних за организацију великих међународних догађаја, веома важних за нашу земљу и развој туризма – изјавио је Дарко Хабуш директор „Београдског маратона”.

Председник управног одбора „Mts Ironman 70.3 Belgrade” Дарко Савић изјавио је да је такмичење у триатлону спектакл какав није виђен на нашим просторима и да је поносан на сарадњу са „Београдским маратоном”.

– Србија је земља спорта, постижемо одличне резултате и задовољство нам је што организацијом ове трке доприносимо популаризацији триатлона који је окарактерисан као најбрже растући спорт у свету – поручио је Савић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

  Следећа вест

Одржан фестивал „Разиграни опанак 2024” на Лединама

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *