Свечано затворен Деветнаести дечји позоришни фестивал на Звездари

Нема коментара Share:

11.10.2024.
Након веселе атмосфере током трајања фестивала, синоћ је у Театру „Вук” пред учесницима, гостима и представницима руководства Градске општине Звездара одржано свечано проглашење победника и додела награда учесницима Деветнаестог дечјег позоришног фестивала „Позориште Звездариште”. Награде је уручио и фестивал свечано затворио председник градске општине Звездара и председник Савета фестивала Михаило Досковић, који је захвалио свим учесницима и добитницима награда на доприносу да реализација овог фестивала буде на високом нивоу.

– „Звездариште” је ове јесени било права авантура, а Звездара у знаку деце, игре, смеха, аплауза и дружења. Дивно је било видети много деце, родитеља, наставника, васпитача, много квалитетних представа, уметника и стваралаца за децу из целог региона. Честитам свим учесницима и добитницима награде. Хвала свима који сте учествовали у организацији фестивала, запосленима, Театру „Вук” и Градској општини Звездара. Хвала уметницима, техничарима и волонтерима. Следеће године, „Звездариште” слави велики јубилеј, две деценије, и овом приликом проглашавам почетак припреме за 20. рођендан – рекао је Досковић.

Стручни жири фестивала, у саставу Бранислава Илић, драматуршкиња и драмска списатељица, Петар Пејаковић, редитељ и драмски педагог, и Тамара Алексић, глумица, на седници одржаној 9. октобра донео је одлуке да се специјална награда додели представи „Прадевојчица” Народног позоришта „Тоша Јовановић” – Луткарска сцена из Зрењанина. Награда за анимацију лутака припала је ансамблу Казалишта „Вировитица” и Градског казалишта „Јоза Ивакић” из Винковаца, Хрватска, за анимацију лутака у представи „Бајка сва од шећера”. Награда за глумца фестивала отишла је у руке Марку Вујевићу за улогу сина у представи „Не иди далеко” Дечјег позоришта „Суботица”, а награда за глумицу фестивала Сташи Блечић за улогу кћерке у представи „Не иди далеко” Дечјег позоришта „Суботица”. Одлучено је и да се награда за текст додели Теодори Марковић за представу „Ксенија и ловац” Позоришта младих „Нoви Сад”, а награда за режију Сари Лустиг за представу „Бајка сва од шећера” Казалишта „Вировитица” и Градског казалишта „Јоза Ивакић” Винковци, Хрватска. Гран-при фестивала припао је представи „Не иди далеко” Дечјег позоришта „Суботица”.

Дечји жири, којег чини седам девојчица и дечака узраста од девет до 13 година, (полазници Дечјег и омладинског студија Позоришта „Пан театар”), прву награду доделио је представи „Не иди далеко” Дечјег позоришта „Суботица”, другу награду представи „Бајка сва од шећера” Казалишта „Вировитица” и Градског казалишта „Јоза Ивакић” из Винковаца, Хрватска, а две треће награде понеле су представа „Тајни дневник Адријана Мола” Позоришта „Бошко Буха” и представа „Бескрајна прича” Малог позоришта „Душко Радовић” из Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

  Следећа вест

Стартовао пројекат „Ко рециклира – будућност бира” у ОШ „Станко Марић”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *