Пројекти за најмлађе Земунце

Нема коментара Share:

20.12.2022.
Градска општина Земун испраћајући стару годину традиционално наставља да дарује најмлађе суграђане. 

У Спортском центру „Пинки” од 27. до 29. децембра деци узраста до осам година, уз новогодишњу чаролију, Деда Мраза, омиљене ликове из цртаћа и маскоте, биће подељено више од 10 хиљада поклона, и то разврстаних по узрасту, како би баш свако дете добило своју омиљену играчку. 

Подршка Општине Земун породици и родитељству се између осталог огледа и у пројекту „Честитка мајци”. То је још један дар у вредности од 100 хиљада динара за прворођене бебе у земунском породилишту, за девојчицу и дечака. У том доброчинству и духу радости, почиње Нова година.

Први дан јануара такође је посвећен малишанима, када се на Великом тргу организује манифестација „Трг отвореног срца”, са музичким и пратећим програмом у коме ће заједно са родитељима уживати. 

Једна од главних тачака у стратегији развоја Земуна су свакако програми који се односе на децу и младе. 

У 2023. години, Општина Земун наставља да поклања беби-пакете који садрже све оно што је потребно родитељима у првих неколико месеци за негу новог члана породице.

За школску 2022/2023. годину, Градска општина Земун обезбедила је и школски превоз који користи око 1.300 ученика земунских основних школа, као и две додатне аутобуске линије за превоз ученика чије школе су удаљене више од четири километара од места становања.

У свим земунским основним школама прваке сваке године чекају ранчеви и школски прибор у оквиру пројекта „Земунски првак”. Трајно опредељење Општине је да улагањем у изградњу, реновирање и опремање нових вртића и школа обезбеди услове за правилан и квалитетан развој деце. Паралелно се ради и на уређењу зелених површина, паркова и игралишта. 

Планирана буџетска средства за 2023. годину значајно ће унапредити све оне пројекте који су посвећени деци и младима, наводи се у саопштењу Општине Земун. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трг отвореног срца” посвећен земунским малишанима

Следећа вест

Током викенда подела зелених и плавих ПВЦ канти у насељима Преток – Борча и Кумодраж

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *