Наставља се акција сузбијања крпеља

Нема коментара Share:

20.06.2023.
Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” и током сутрашњег дана спровешће акцију сузбијања крпеља на јавним зеленим градским површинама, саопштено је из овог јавног предузећа.

Акција сузбијања крпеља ће се спроводити у среду, 21. јуна, од 10 до 14 часова, а обухватиће следеће јавне зелене површине:

– општина Палилула – насип од Панчевачког моста ка Малом рају и од Панчевачког моста ка Црвенки;

– општина Звездара – Звездарска шума и Миријевски венац;

– општина Савски венац – Хајд парк и Топчидер;

– општина Вождовац – Бањичка шума, Степин гај и Шумице.

По потреби, третмани ће се спровести и на другим зеленим површинама у граду.

Динамика сузбијања крпеља зависи од резултата мониторинга и временских услова. Активност крпеља је условљена температуром и влагом, као и дужином дана, а њихова бројност из године у годину варира у зависности од климатских услова. У нашим крајевима активност крпеља се јавља у два периода, у току пролећа и јесени. За време високих летњих температура, као и ниских зимских, активност крпеља опада.

За сузбијање ових зглавкара користи се препарат који је регистрован од стране Министарства за заштиту животне средине, а уписан је у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Апелујемо на суграђане да екипама које спроводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад, као и пчеларе да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана, саопштавају из ЈКП-а „Градска чистоћа”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Општина Младеновац покренула акцију „Ђачко паркинг-место”

Следећа вест

Градоначелник Шапић: Ребалансом буџета до нових средстава за младе и децу Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *