Први крузер пристао у Земун

Нема коментара Share:

02.09.2023.
У оквиру пројекта „Заплови Србијом”, данас је свечано отворено пристаниште за међународне путничке бродове у Земуну, где је после 150 година усидрен први велики крузер из Немачке, саопштавају из Општине Земун.

Приређена је традиционална добродошлица са пригодним послужењем, земунским сувенирима, а туристи су имали прилику и да уживају у наступу КУД „Јана”.

Том приликом, председник општине Земун Гаврило Ковачевић је истакао да је овај догађај веома значајан, пре свега са аспекта саобраћаја.

– Кроз Земун пролазе три ауто-пута – Новосадски, Загребачки и Милош Велики. Са друге стране, део пруге Београд – Нови Сад – Будимпешта пролази кроз Земун и ово је фактички пети пловни коридор на који се сада наслања Земун. Са привредно-туристичког аспекта ово је значајно за нашу општину из разлога што сви туристи имају шта да виде у Земуну, пре свега најстарију православну цркву у Београду – Николајевску, затим Миленијумску кулу и тврђаву Гардош, наш прелепи кеј, Земунски парк, тако да позивам и привреднике и туристе да долазе у Земун и да у њему проведу неко време, јер Земун има душу вароши. Када се у њега дође, тешко се одлази – рекао је Ковачевић.

Локација на којој је изграђено пристаниште за међународне путничке бродове до 130 метара дужине налази се код Старе капетаније, на месту где се некада налазио пристан. Састоји се од моста дужине 54,5 метара који везује копно и четири понтона са 21 шипом. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Музички атеље” Омладинског позоришта „Дадов”

Следећа вест

Отворен нови објекат ученичког дома Пољопривредне школе ПК „Београд”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *