Здравствена едукација просветних радника о промоцији здравих стилова и превенције ризичног понашања у београдским школама

Нема коментара Share:

19.10.2023.
Секретаријат за здравство подржао је са два и по милиона динара реализацију програма „Здравствена едукација просветних радника и сарадника у школама у Београду у области промоције здравих стилова и превенције ризичног понашања”, који спроводи Градски завод за јавно здравље Београд. 

Програм је усмерен на оснаживање капацитета просветних радника и сарадника за рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци. Спроводи се кроз три акредитована семинара, и то: „Школа здравих навика”, намењен узрасној популацији од првог до четвртог разреда, „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци”, намењен узрасној популацији од четвртог до осмог разреда и „Психоактивне супстанце и млади – борба емоција и знања”, намењен узрасној популацији средње школе, саопштено је из Секретаријата за здравство.

Основни приступ у едукацијама има за крајњи циљ оснаживање ученика у процесу доношења сопствених одлука и преузимању одговорности за њих.

Наставници су у улози водитеља и модератора док је цео процес веома партиципативан и подразумева активно учешће ученика у свим етапама програма.

Ови програми најављују се званично и у каталогу Завода за унапређивање образовања и васпитања, а биће реализовани у просторијама Градског завода за јавно здравље Београд, и то: семинар „Школа здравих навика” одржаће се 21. октобра, а „Психоактивне супстанце и млади – борба емоција и знања” 4. новембра ове године.

Више информација на подстраници сајта ГЗЗЈЗ и Фејсбук страници

https://www.tvojeznanjemenjasve.zdravlje.org.rs/index.php?lang=cir
https://www.facebook.com/tvoje.znanje.menja.sve
Претходна вест

„Зеленило – Београд” дарује Београђанима садницу поводом годишњице оснивања

Следећа вест

Шапић: Најмодерније инфо-табле ускоро на 1.000 стајалишта у престоници

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *