Препоруке грађанима поводом предстојећих Задушница

Нема коментара Share:

02.11.2023.
Јавно комунално предузеће „Погребне услуге” Београд апелује на грађане да на Задушнице у суботу, 4. новембра, за одлазак на гробље уместо својих аутомобила користе градски превоз.

Како су саопштили, тога дана на снази ће бити забрана уласка моторним возилима и то према следећем распореду:

– на Новом бежанијском гробљу забрана уласка моторним возилима важи од 7 до 16 часова;

– на гробљима Орловача, Лешће и Збег забрана уласка моторним возилима важи од 7 до 15 часова;

– на Новом гробљу и Централном гробљу забрана уласка моторним возилима важи током целог дана, као и наредног дана, 5. новембра;

– Старо бежанијско, Земунско, Бањичко и Топчидерско гробље су затвореног типа, односно улазак моторним возилима на ова гробља није могућ.

За посетиоце који се теже крећу и старије суграђане, на највећим градским гробљима: Лешћу, Орловачи и Новој Бежанији обезбеђена су три комфорна климатизована минибус возила која ће их превозити бесплатно. Организовани превоз на Задушнице у суботу саобраћаће у одређеним интервалима, од 7 до 15 часова, од улазне капије до најудаљенијих парцела. На Новом, Централом и гробљу Збег, на Задушнице ће бити организован превоз службеним аутомобилима предузећа од 7 до 15 часова.

Јавно комунално предузеће „Погребене услуге” Београд апелује на посетиоце гробаља да приликом посете гробним местима буду опрезни и да се не наслањају на споменике. Током редовне контроле стабилности споменика, стручне екипе предузећа утврдиле су да постоји одређен број споменика који су нестручно подигнути, дотрајали и нестабилни, тако да би у случају наслањања и механичког притиска на њих могло доћи до њиховог пада и повређивања присутних лица. Посебно се скреће пажња родитељима са малом децом да воде рачуна о њиховом кретању и да се не одвајају од њих приликом посете гробљу. На гробљу је забрањен приступ деци млађој од десет година без пратње одраслог лица. Уколико посетиоци уоче опасност од пада споменика, моле се да о томе обавесте Управу гробља или да се обрате путем имејл-адресе: info@beogradskagroblja.rs, наводи се у саопштењу ЈКП-а „Погребне услуге”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Тематски обилазак Новог гробља – „Велике љубави српских великана”

Следећа вест

„Караван зимнице” овог викенда на пијаци „Стари Меркатор”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *