Програм „Наслеђе за децу” прославља 10 година постојања

Нема коментара Share:

22.05.2024.
Завод за заштиту споменика културе града Београда у суботу 25. маја организује велику прославу десетогодишњице програм за малишане „Наслеђе за децу” са циљем да код најмлађе публике пробуди свест о значају културног наслеђа и да подстакне њихову заинтересованост за очување традиције и културних вредности.

У свечаној сали Завода, са почетком у 11 часова, одржаће се свечана академија и додела захвалница основним школама и учитељима, који су својим учешћем и трудом допринели реализовању пројекта током протеклих десет година. Програм ће увеличати дечји хор Основне школе „Карађорђе”, ученици Средње музичке школе „Станковић”, потом деца из Културно-уметничког друштва „Срма”, као и Клуб историјског плеса, који ће се представити грађанским играма.

Од поднева до 18 часова, деца ће имати прилику да сазнају нешто више о археологији, старим занатима, споменицима културе, старим играма, тражећи археолошке остатке у песку, бојећи и цртајући куће, слушајући о наслеђу и традицији и опробавајући се у старим занатима. Моћи ће да упознају археологе, историчаре уметности, етнологе, архитекте, конзерваторе, али и грнчара, опанчара, калиграфа, везиљу и друге.

Пројекат „Наслеђе за децу” су осмислиле конзерваторке Завода Ана Сибиновић и Слађана Милојевић и за ових десет година су оствариле веома успешну сарадњу са великим бројем основних школа и предшколских установа, а кроз пројект су развиле и први едукативни квиз о културном наслеђу и приредиле бојанку са културним добрима.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић посетио општину Младеновац: Трудићу се да подржим све пројекте јер не делим људе по томе колико далеко живе од центра града

Следећа вест

Градска изборна комисија одржала осамнаесту седницу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *