„Женска трка” 6. октобра на Ади Циганлији

Нема коментара Share:

13.09.2024.
„Београдски маратон” ће и ове године бити организатор популарне „Женске трке”, која ће се одржати на Ади Циганлији 6. октобра. Ова трка у дужини од 7,7 километара око Савског језера организује се 17. пут, а намењена је женама свих генерација. Трка има за циљ промоцију значаја физичке активности, посебно трчања и ходања, као својеврсне превентиве у очувању здравља, али и незаборавно дружење, уз солидарност путем подршке и мотивације.

Овогодишња „Женска трка” имаће и хуманитарни карактер, јер ће се за сваку купљену котизацију донирати пакет уложака чланицама Специјалне олимпијаде из 16 клубова широм Србије, као и чланицама Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда. Жене ће тако трчати за помоћ женама, а новина ове године биће и одржавање стручног панела намењеног свим заинтересованим тркачицама које желе додатно да се едукују о бројним аспектима физичког и репродуктивног здравља.

Овај панел одржаће се 18. септембра у склопу најавне конференције за медије за овај спортски догађај. Све учеснице ће у стартном пакету добити мајицу и поклоне спонзора, а биће организован занимљив забавни програм, као и додатни садржај за најмлађе.

– Традиционална „Женска трка” је четврти овогодишњи тркачки догађај у организацији „Београдског маратона” на који смо веома поносни. Посебно нас радује што ова трка из године у годину расте у сваком смислу, квантитативно и квалитативно. Такође, веома смо поносни на то што ће ове године, захваљујући ангажовању Фондације „Хероји Београдског маратона”, „Женска трка” попримити и хуманитарни карактер. Уверен сам да ћемо 6. октобра на Ади Циганлији окупити велики број жена, које ће на тај начин показати своју солидарност, али и уживати на стази у јединственом тркачком угођају – рекао је директор „Београдског маратона” Дарко Хабуш.

Организатори су најавили још један занимљив новитет ове године. Као припрема за „Женску трку”, 21. и 28. септембра, у 9 часова, на Ади Циганлији биће одржани јавни тренинзи, како би све учеснице биле што спремније, а све оне које 6. октобра прођу кроз циљ добиће медаље, као и онлајн дипломе.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београд на Светској конференцији градова у туризму

Следећа вест

Весна Видовић отворила манифестацију „Дани европске баштине”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *