Колективни рекреативни боравак за децу са сметњама у развоју

Нема коментара Share:

02.09.2024.
Укупно 220 корисника и 98 запослених Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју боравиће наредних седам дана на Тари у одмаралиштима Центра дечјих летовалишта, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту. 

Рекреативни боравак се у потпуности финансира из буџета Града Београда и за ову намену опредељено је нешто више од 19 милиона динара.

Према речима в. д. секретара за социјалну заштиту Петра Јорданова, овај вид подршке за кориснике Центара за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, који се реализује уз подршку Секретаријата за социјалну заштиту, има вишеструки значај за све кориснике и њихове породице. 

– Ово јесте пример подршке Града у спровођењу услуга социјалне заштите које су важан сегмент система и надам се његовом даљем унапређењу, а све у циљу свеобухватнијег задовољења потреба наших корисника – нагласио је Јорданов. 

Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју је установа социјалне заштите у надлежности Секретаријата за социјалну заштиту, која настоји да услугом дневног боравка одговори потребама деце, младих и одраслих са интелектуалним тешкоћама, аутизмом, вишеструким сметњама у развоју, као и физичким и сензорним оштећењима.

– Услуга дневног боравка подразумева прихват корисника, стручни рад на одржању и развоју социјалних, психофизичких функција и вештина, исхрану, превентивну здравствену заштиту, превоз на релацији кућа – дневни боравак – кућа, као и укључивање корисника у ширу друштвену заједницу – рекао је Јорданов. 

У оквиру Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Београду функционише 15 дневних боравака, који су отворени радним данима од 6 до 18 часова, као и установа Предах смештај. Услуга предах смештај пружа се деци, младима и одраслима са интелектуалним тешкоћама и аутизмом, вишеструким сметњама у развоју, сензорним и физичким инвалидитетом. Услуга предах смештаја се пружа најдуже 45 дана у току календарске године, од чега максимално 20 дана у континуитету.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Поклони за прваке на Савском венцу

Следећа вест

„Чистоћа” и данас наставља сузбијање комараца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *