Весић: Београд даје свој допринос дигиталном образовању

Нема коментара Share:

19.02.2021.
Град Београд има довољно средстава да купи таблете и дигиталне уџбенике за  основце, рекао је заменик градоначелника Горан Весић, гостујући на ТВ Курир.

– У Београду 66.573 деце иде у у основну школу од првог до четвртог разреда и око 1.200 деце иде у специјалне школе. Ми ћемо у наредних неколико недеља расписати тендер и купити 70.000 таблета и сва деца од првог до четвртог разреда добиће таблете. Добијаће их преко школа, министар Ружић ће у понедељак на састанку обавестити директоре школа о процедури а родитељи ће их код директора и задуживати. Наравно, мораће да их врате у исправном стању, а са предузећем „Телеком Србија” договорио сам да дају 5.000 рутера са картицама за бесплатни интернет па ће тако и породице слабијег материјалног стања и оне које немају интернет у кући имати бесплатан интернет – казао је Весић. 

Он је истакао да ће до јуна у свим школама у Београду у сарадњи са Телекомом бити обезбеђен бесплатан интернет тако да ће све бити спремно за куповину дигиталних уџбеника јер ће у мају бити расписан тандер за њихову набавку. 

– Уџбенике ће бирати школе а ми ћемо дефинисати цене по којима ћемо куповати од издавача и које  ће бити ниже од малопродајних тако да ће свако дете у Београду добити код којим ће моћи да моћи да користи уџбеник. То значи и да ће школска торба бити лакша и да ће то бити још један велики корак ка дигитализацији која у Србији напредује. Ја сам поносан и срећан што ће Београд бити један од ретких градова у Европи чија ће деца од првог до четвртог разреда имати дигитално образовање. То ће будућност која их чека, Београд ће издвојити око четири милиона евра за таблете, верујем да је најпаметнија ствар улагање у образовање и ми желимо да дамо свој допринос – казао је Весић. 

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Ученици од првог до четвртог разреда добиће бесплатне таблете и дигиталне уџбенике

Следећа вест

Радови на водоводној мрежи током идуће недеље

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *