Весић: Београд не прихвата скраћење радног времена

Нема коментара Share:

21.02.2021.
Одговарајући на питања грађана у фејсбук разговору заменик градоначелника Горан Весић је изјавио да Београд не прихвата предлоге о скраћењу радног времена који могу да се чују ових дана.

– Kолико видим једина мера која се стално предлаже је да ништа не ради и да сви седе код куће. То су алиби одлуке, јер колико ће бити заражених не зависи од тога до када је радно време, него да ли се поштују епидемиолошке мере. Ако се мере не поштују можете да се заразите и у 14 сати, и у 15 сати, и у 16 сати или у 21 сат. Ако се мере поштују неважно је до када се ради – рекао је Весић.

Он је рекао да се његовим мишљењем слажу сви градоначелници у Србији, као и сви који се разумеју у економију, али, како је рекао, нико не сме да каже.

– Ја смем и хоћу јер мој посао је да водим рачуна о радним местима за Београђанке и Београђане. Дакле, да поновим, 40 хиљада људи ради у угоститељству и сектору услуга у Београду. Kада би се радно време скратило за два сата то би значило да би сви ресторани радили у једној смени. Да преведем на српски то значи да би 10-15 хиљада људи остало без посла. Дакле свако ко предлаже да ти људи остану без посла нека прво смисли како да се тим људима исплате плате и како да прехране породице. Тако да Београд никада неће подржати идеје о скраћивању радног времена, а не видимо проблем да се радно време продужи – рекао је Весић.

Према његовим речима, медији сваки дан објављују вести о томе како су прекинуте корона журке.

– Kако би то свима било јасно, тај посао ради Град Београд, односно наша Kомунална милиција уз сјајну сарадњу са  београдском полицијом и Санитарном инспекцијом Министарства здравља и јавним тужилаштвима. Дакле, веома смо оштри када је у питању непоштовање епидемиолошких мера и зато имамо пуно право да причамо о радном времену. Јер, ми смо на терену и знамо ситуацију – казао је Весић.

Он је додао да је Србија захваљујући умешности председника Вучића успела да обезбеди довољно вакцина за своје грађане.

– Имамо довољно вакцина, имамо прописане епидемиолошке мере, казне за оне који их крше и сада ћемо, зато што мере неко не поштује, да кажњавамо све грађане и све угоститеље. То би исто било као када бисмо забранили вожњу аутомобилом јер има људи који пијану седну за волан и изазивају саобраћајне несреће – нагласио је Весић.

Заменик градоначелника је истакао да је намера Града Београда да од марта почне организацију јавних догађаја у скраћеном формату, да почну да се организују спортски догађаји са постепеним враћањем публике, да позоришта и биоскопи раде, да друштвени живот почне да се нормализује и да затражи од Владе да се допусти да туристи који су ревакцинисани у својим земљама могу да долазе у Београд и Србију.

– То ће напунити наше хотеле и поново вратити туристе у наш град. Уместо што се прича о скраћењу боље да би било да настојимо да се што више људи вакцинише. Поносан сам на Београђанке и Београђане који се масовно вакцинишу. Само на Београдском сајму вакцинисали смо преко 100 хиљада људи, а у Београду преко 250 000. Још мало па ће се вакцинисати 20 одсто одраслог становништва нашег града. Вакцинација и ревакцинација. То је пут да изађемо из ове ситуације и вратимо се нормалном животу  – закључио је Весић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: До краја наредне године петља уместо Душановачког моста

Следећа вест

Весић: Ученици од првог до четвртог разреда добиће бесплатне таблете и дигиталне уџбенике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *