Весић: Став Београда је поштовање постојећих мера без нових рестрикција

Нема коментара Share:
Весић: Став Београда је поштовање постојећих мера без нових рестрикција

02.03.2021.
Град Београд ће на седници Кризног штаба увек гласати против било каквих нових рестрикција, па и мерa увођења полицијског часа, јер такве мере нису предлагане ни у новембру када је било скоро осам хиљада заражених, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић за ТВ Прва.

Он је рекао да нам је искуство од прошлог викенда, када су угоститељски објекти и тржни центри радили до 14 часова, показало да смо имали исти број људи на истом месту у краћем временском периоду и да такве мере не доносе резултате нити постоји разлог да се предлажу.

– Такве мере су биле контрапродуктивне јер грађани нису могли да остваре социјалну дистанцу. Суштина предлагања мера је да се оствари дистанца како се не бисмо заразили. Став Београда је врло јасан, а то је поштовање постојећих мера без нових рестрикција, као и спровођење вакцинације и ревакцинације. С поносом могу да кажем да је јуче вакцинисано више од 20 одсто пунолетних грађана Београда, а ревакцинисано скоро 11 одсто. Наставимо ли овим темпом, веома брзо ћемо имати значајан број оних који су имунитет стекли вакцинацијом, што ће нам заједно са онима који су већ прележали ову инфекцију омогућити да стекнемо колективни имунитет, те ћемо коначно моћи да живимо нормално. Мој посао је да се бавим привредом града и свака рестрикција, осим што је немогуће спровести је, имала би погубан утицај по привреду и велики број људи би изгубио радна места. Никада нећу гласати за такве мере јер смо до сада показали да као земља умемо да нађемо меру између заштите јавног здравља и економије и треба да наставимо тако – истакао је Весић.

Он је поновио да ће на следећој седници Кризног штаба Град Београд бити против било каквих рестрикција јер је потпуно неважно да ли угоститељи раде до 21, 18 или 14 часова.

– Суштина је у поштовању мера и зато је боље да људи буду у јавном простору где је могућа контрола него у приватним становима. Комунална милиција је имала пет пута више пријава на буку из приватних станова у суботу и недељу него претходног викенда, што значи да су људи из ресторана и кафића прешли у приватне станове. Зато, пре него што се донесу било какве мере, требало би да се размисли о њиховом ефекту. Понављам, поштовање мера, вакцинација и ревакцинација, то је став Београда који ћу чврсто заступати – закључио је Весић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Четири јавне зграде у Београду према стандардима енергетске ефикасности

Следећа вест

Радојичић: Озбиљност, одговорност и доследност у спровођењу мера

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *