Реконструисани сквер између Балканске и Милована Миловановића представља нову оазу за пешаке

Нема коментара Share:
Реконструисани сквер између Балканске и Милована Миловановића представља нову оазу за пешаке

02.03.2021.
Главни градски урбаниста Марко Стојчић изјавио је данас да реконструисани сквер између улица Балканске, Гаврила Принципа и Милована Миловановића представља нову оазу за пешаке и основну пешачку комуникацију са Савским тргом. 

– Овим радовима су формиране две нове пјацете и повећан простор за пешаке отприлике за 300 метара квадратних који се надовезује на пешачку зону на Савском тргу. Посађено је 16 нових садница, док је саобраћајно решење квалитетније у односу на претходно, самим тим и безбедније за пешаке – навео је Стојчић за канал Вести. 

Постављене су нове камене коцке, мобилијар и ЛЕД расвета, навео је Стојчић и похвалио извођача радова јер је цео поступак обавио током зимских месеци без великих проблема за функционисање грађана.  

– Полако обнављамо део по део града, а све у циљу побољшања услова, пре свих, за пешаке, бициклисте и на крају за аутомобиле. С тим да треба поновити да је овде саобраћајно решење за аутомобиле после реконструкције много боље – навео је Стојчић. 

Он је подсетио да је недавно реконструисана целокупна Балканска улица и најавио такав тренд и у наредном периоду. 

– Ширењем пешачке зоне по Београду, попут ове две пјацете, постојећи садржаји биће оплемењени, што ће привући и грађане и госте престонице. Циљ је повећање садржаја и простора намењених за уживање на отвореном – истакао је Стојчић и указао да сада сви градски пројекти имају црту „зеленог града”. 

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Почело уклањање објеката на траси будућег батајничког надвожњака

Следећа вест

Позориште Дадов позива на 257. премијеру и прославу 62. рођендана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *