Весић: Нулта толеранција за организаторе журки, али не и за живот

Нема коментара Share:
Весић: Нулта толеранција за организаторе журки, али не и за живот

04.03.2021.
У Београду постоји нулта толеранција за све оне који организују журке и крше епидемиолошке мере, те на тај начин наше грађане излажу ширењу заразе. Међутим, нећемо допустити и не можемо да се сложимо са увођењем нулте толеранције на живот, а то би се и догодило уколико би био прихваћен предлог о увођењу полицијског часа, односно да седам или десет дана у Београду и Србији ништа не ради, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Он је подсетио да је прошли викенд показао да, уколико се радно време ресторана ограничи до 14 часова, настаје прави „стампедо” по ресторанима, теретанама и тржним центрима, те већи број људи борави на истом простору у краћем временском периоду.

– Потпуно је логично и нормално да се боравак људи на тим местима распореди током читавог дана и да се строго поштују епидемиолошке мере у ресторанима и на сваком другом месту, али и да се кажњавају они који организују журке. То се већ дешава, неки су већ оптужени, а против неких су покренуте кривичне пријаве. На тај начин се штити здравље становништва, а уједно чува економија – истакао је Весић.

Додао је да би одлука да се све затвори била погубна по мале фирме, које су у већини случајева породичне, и да нико не размишља какве би последице биле по ментално здравље становништва.

– Зато је Град Београд изричито против такве одлуке и сматрамо је потпуно непотребном. Како видимо, она не доприноси смањењу броја заражених, што нам показују и примери из других држава попут Немачке и САД-а – навео је Весић.

Он је поновио да, уместо да народ плашимо полицијским часом, треба да се концентришемо на то како да спроведемо постојеће епидемиолошке мере и како да се чувамо, те да на тај начин, омогућавајући људима да раде, а чувајући здравље, изађемо из ове кризе.

– Све друго је уперено против економије и интереса града. Свака најава о затварању доводи до ситуације да људи мењају своје навике и почињу да стварају залихе, што није одговорно. Насупрот томе, треба да радимо на спровођењу свих постојећих мера и зато ће Београд стати само иза одлуке која подразумева поштовање постојећих мера, а никада нећу гласати за одлуку која подржава било какве нове рестрикције – истакао је Весић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић у Старом двору угостио градоначелника Источног Сарајева

Следећа вест

Радојичић и представници Немачко-српске привредне коморе посадили 329 стабала код Београдског сајма

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *