Француски привредници веома заинтересовани за учешће у београдским развојним пројектима

Нема коментара Share:
Градоначелник Београда угостио генералног конзула Републике Србије у Чикагу

Извор: www.beograd.rs11.03.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је у Старом двору генералног конзула Републике Србије у Чикагу Дамјана Јовића.

Градоначелник и генерални конзул разговарали су о јачању политичке и економске сарадње између Републике Србије и Сједињених Америчких Држава, што су веома важни сегменти сарадње у овом тренутку. Београд и Чикаго су збратимљени градови, са посебно чврстом повезаношћу и сарадњом манифестација „Београдски маратон” и „Маратон у Чикагу”, као и Аеродрома „Никола Тесла” Београд и Аеродрома у Чикагу.

Најперспективнија област сарадње је сектор информационих технологија, а као веома важан аспект истакнуто је организовање српске дијаспоре, с обзиром на то да чак око милион наших исељеника живи на конзуларном подручју које покрива генерални конзулат у Чикагу. Београдски технолошки парк је означен као велики потенцијал за сарадњу са америчким тржиштем, те су се званичници сагласили да су заједнички циљеви усмерени ка јачању сарадње на том пољу.

11.03.2021.
Француска делегација МЕДЕФ-а, коју је предводио амбасадор ове земље у Београду, разговарала је данас у Скупштини града са саветником заменика градоначелника Александром Кемивешом, а циљ осме посете нашем главном граду био је наставак сарадње у важним развојним пројектима Београда. Француски привредници веома су заинтересовани за учешће у конкретним пројектима града планираним за наредни период, прецизирао је Кемивеш након састанка.

– Добили смо конкретне понуде не само да учествују у одређеним пројектима већ и да нам дају предлоге и савете како су они уредили комуналне активности и унапредили рад комуналних предузећа, и то коришћењем паметних технологија. Та искуства су за нас веома битна – навео је Кемивеш. 

Он је подсетио да француске компаније учествују у најбитнијим пројектима за нас, као што је уређење депоније у Винчи и Београдски метро. 

– Овакви састанци и дискусије веома су добри да упознамо партнере са својим плановима, али такође и да добијемо праву слику шта они могу да понуде и на чему може да се заснива наша будућа сарадња – истакао је Кемивеш.

Лорaн Жермeн, директор компаније „Ежис” која се широм света бави инжењерством, прецизирао је да су дуго већ присутни у Београду и да се баве прелиминарним студијама за Београдски метро, на шта су веома поносни.

– Економски потенцијал Београда и читаве Србије је велик, а чињеница да су са мном представници 25 француских компанија показује велику заинтересованост за тржиште у Србији – навео је Жермeн. 

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Настављена акција „Дрво за Београд”

Следећа вест

„Зимска кампања” добровољног давања крви и следеће недеље

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *