Велики број градова у Србији заинтересован за систем Око соколово

Нема коментара Share:
Велики број градова у Србији заинтересован за систем Око соколово

12.03.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је на данашњој седници Скупштине града да велики број градова у Србији жели да купи систем Око соколово, што значи да је он добар, те је донета одлука да Град Београд свим градовима поклони систем, али да они плаћају одржавање.

– Око соколово је домаћи софтвер, власништво је „Паркинг сервиса”, и зато је и била потребна одлука како би они као јавно предузеће могли да изађу на тржиште. Имамо чак седам градова из региона који желе да купе Око соколово, њима ћемо тај систем продати. Тако да се показало да у нечему можемо да будемо бољи од других. Овом одлуком данас омогућавамо Паркинг сервису да направи уговор и некоме прода свој систем, те да он буде примењен и у другим градовима – појаснио је Весић образлажући Информацију о потреби да се заинтересованим јединицама локалне самоуправе, јавним и јавно комуналним предузећима чији су оснивачи јединице локалне самоуправе, као и заинтересованим трећим лицима омогући коришћење модела успостављеног електронског система контроле паркирања на територији града и потреби одређивања ЈКП за јавне гараже и паркиралишта „Паркинг сервис” за носиоца активности.

Градски одборници усвојили су на данашњој седници одлуку о измени одлуке о јавним паркиралиштима, одлуку о изменама одлуке о накнадама за коришћење јавних путева за територију Града Београда. Усвојено је и решење о давању сагласности на одлуку о допуни статута ЈКП за јавне гараже и паркиралишта „Паркинг сервис”, као и Стратегија безбедности саобраћаја за Град Београд за 2021-2025. годину.

Говорећи о стратегији безбедности саобраћаја секретар за саобраћај Душан Рафаиловић рекао је да је заједничка карактеристика свих успешних друштава у области безбедности саобраћаја подразумева стратешко управљање безбедности саобраћаја која се темељи на науци, а има јасну, искрену и јавно исказану политичку подршку.

– Доношењем стратешки важних докумената стратегије и акциноних планова је најбољи начин за стварање услова за ефикасно достизање предвиђених циљева. У том смислу Град Београд је препознао значај и могућности стратешког управљања безбедности саобраћаја те је 2017. године Скупштина града усвојила стратегију безбеднпости саобраћаја за период 2017. до 2020. године. У међувремену Секретаријат за саобраћај израдио је предлог стратегије безбедности саобраћаја у Београду за период од 2021. до 2025. Предлог стратегије усклађен је са свим значајним међународним докуиментима, прописима Републике Србије, Града Београда, државним стратешким и планским документима и заснован је на подацима који су добијени на основу резултата истраживања на територији 17 београдских општина – навео је Рафаиловић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Безбедност грађана и њихова имовинска сигурност наша стална обавеза

Следећа вест

Радојичић: Рециклажом до очувања екологије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *