Радојичић: Рециклажом до очувања екологије

Нема коментара Share:
Радојичић: Рециклажом до очувања екологије

12.03.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић одржао је данас састанак са представницима невладиног и приватног сектора на тему укључивања Града Београда у регионални пројекат који је усмерен на рециклажу и управљање отпадом.

– Разговарали смо о потенцијалима које имају београдске општине када је у питању разврставање отпада. Веома је важно да паралелно са јачањем капацитета за управљање отпадом радимо и на подизању свести код грађана о значају и начинима рециклаже. Република Србија је поставила циљ да до 2023. године количина сакупљеног амбалажног отпада буде 63 посто. Важно је да идемо у сусрет изазовима који се тичу заштите животне средине и да радимо плански – истакао је градоначелник.

Како је Радојичић објаснио, процењено је да се за производњу једне стаклене флаше користи енергија за четири сијалице од 100 вати. Зато је важно да рециклирамо, јер осим смањивања депонованог отпада, штедимо и енергију.

– Отпад у свету одавно није отпад, већ ресурс. Важно је да за боље искоришћење тог отпада сарађујемо и са свим расположивим секторима, невладиним организацијама, приватним сектором, како бисмо заштитили животну средину и смањили количину отпада која се односи на депоније. Наше службе, као што је ЈКП „Градска чистоћа”, имају капацитете да даље развијају ове системе – закључио је градоначелник.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Велики број градова у Србији заинтересован за систем Око соколово

Следећа вест

Радојичић: Безбедност грађана је апсолутни приоритет Града Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *