Скупштина Града Београда изгласала глумца Тихомира Станића за селектора БЕЛЕФ-а

Нема коментара Share:
Скупштина Града Београда изгласала глумца Тихомира Станића за селектора БЕЛЕФ-а

12.03.2021.
Скупштина Града Београда изгласала је глумца Тихомира Станића за селектора Београдског летњег фестивала – БЕЛЕФ-а, на период од две године.

На иницијативу заменика градоначелника Горана Весића, на функцију селектора значајног градског фестивала предложен је овај реномирани уметник.

– Желимо да БЕЛЕФ постане прави летњи фестивал. Наиме, у време короне биће све мање грађана који ће путовати и зато је потребно да током лета имамо богат културни програм. Тихомир Станић ће сигурно моћи да да свој велики допринос. Причали смо неколико пута о томе како он види своје ангажовање и сигуран сам да ће обогатити БЕЛЕФ – истакао је Весић.

Он је додао да  је идеја Града да БЕЛЕФ буде присутан у свим деловима града, да се многи јавни простори освоје, као и многи нови тргови, где ће се приказивати позоришне представе и одржавати концерти.

– На тај начин ће на сваком кораку Београђани имати квалитетну културну понуду. Сасвим сигурно ће глумац Тихомир Станић томе допринети – нагласио је Весић.

БЕЛЕФ је међународни фестивал уметничког стваралаштва који се одржава једном годишње. Одлуком о сталним манифестацијама у области културе од значаја за град Београд утврђено је да манифестација може имати селектора кога именује Скупштина града из реда афирмисаних личности из области културе, на период од две године. 

Селектор припрема и предлаже део програма Одбору манифестације и врши друге послове у вези са утврђивањем тог дела програма.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Младеновић: Због епидемиолошке ситуације нови термин одржавања Мартовског фестивала

Следећа вест

Усвојене иницијативе да се именује Сокак Небојше Глоговца и подигне споменик јунацима Мојковачке битке

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *