У Крњачи данас започиње испумпавање, изградња канализационе мреже једино трајно решење

Нема коментара Share:
У Крњачи данас започиње испумпавање, изградња канализационе мреже једино трајно решење

15.03.2021.
Представници Града Београда одржали су данас састанак са директором ЈКП „Београдски водовод и канализација” Страхињом Даниловићем и становницима Крњаче, како би се решио проблем изливања фекалија.

После састанка они су обишли терен како би сагледали могућности решавања овог проблема, прво привремено, а онда и трајно.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић истакао је да ће проблем бити решен већ вечерас, али да би се трајно решио потребно је да буде изграђена канализациона мрежа у овом делу града што је, како је рекао, и планирано.

– Већ дуже време имамо проблем са „фекалним језером” које се ствара на подручју расадника који је под стечајем. Са нама на терену су и људи из Градског завода за јавно здравље, како бисмо папиролошки направили услове да започнемо решавање овог проблема – рекао члан Градског већа Драгомир Петронијевић.

Он је прецизирао да данас започиње испумпавање, које није трајно већ привремено решење.

– Трајно решење је изградња нове канализационе мреже коју смо већ планирали да урадимо, како би се на њу прикључио овај део насеља. Тренутно „гасимо пожар” који се деценијама јавља у деловима Овче, Борче и Крњаче. Као што смо заједно са ЈВП „Србијаводе” очистили канале и решили тај проблем, тако ћемо и овај – рекао је Петронијевић.

Догађају је присуствовао и градски секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију са грађанима Дарко Главаш.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Део потрошача на Палилули сутра без воде

Следећа вест

Део потрошача у Новом Београду сутра без грејања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *