Град одао почаст страдалима у НАТО бомбардовању код „Вечне ватре”

Нема коментара Share:
Град одао почаст страдалима у НАТО бомбардовању код „Вечне ватре”

24.03.2021.
Чланица Градског већа Данијела Мирјанић положила је данас венац на споменик  „Вечна ватра” поводом обележавања почетка агресије НАТО. Венац је положио и председник Градског одбора СУБНОР-а Бора Ерцеговац и представници других организација. 

– Данас се навршава тачно 22 године од НАТО агресије над Југославијом. Укупно 78 дана је трајала агресија на једну слободну, суверену земљу, без одобрења Савета безбедности и Уједињених нација. Ово је један од најтрагичнијих тренутака савремене српске историје. Готово да нема града у Србији који се током 11 недеља напада бар неколико пута није нашао на мети снага НАТО-а. Током акције коју су назвали „Милосредни анђео” погинуло је 80 деце, а на мети нису били само војни објекти већ и мостови, болнице, медијске куће и амбасаде – истакла је Данијела Мирјанић. 

Према њеним речима, Град Београд је претрпео огромну штету чије се последице осeћaју и данас. Истакла је такође да пролеће 1999. године не смемо заборавити.

– Да памтимо оно што се десило обавезују нас животи свих оних суграђана који нису преживели то суморно пролеће. Цивилизован свет више никада не сме да дозволи да се тако нешто понови. Србија је научила да се из пепела подигне и гради будућност. Зато остајемо храбри и корачамо ка новом, бољем сутра. Изгубљене животе не можемо надокнадити, али их морамо поштовати и бринути се о онима који су остали без својих најмилијих – закључила је Данијела Мирјанић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић поводом годишњице бомбардовања НАТО: Да се не заборави, да се не понови

Следећа вест

Весић: Београд ће тражити да све буде отворено у контролисаним условима, уз стриктно поштовање мера

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *