Наставак сарадње Града Београда и компаније „Лукоил Србија”

Нема коментара Share:
Наставак сарадње Града Београда и компаније „Лукоил Србија”

25.03.2021.
Помоћник градоначелника Андреја Младеновић и директор компаније „Лукоил Србија” Денис Рјупин потписали су данас у Старом двору споразум о сарадњи из више области, укључујући и финансирање више културних манифестација у граду Београду.

Споразуме о сарадњи у име ЦЕБЕФ-а потписао је вршилац дужности директора Дамир Хандановић, у име Омладинског позоришта ДАДОВ директор Владимир Мијовић и у име Дома омладине Београда вршилац дужности директора Ненад Драговић.

Младеновић је истакао да је „Лукоил Србија” пример друштвено-одговорне компаније и дугогодишњи пријатељ Града Београда.

– Захвалност „Лукоилу” јер је и даље уз Град Београд и наше културне манифестације, посебно у овом тешком периоду који је узрокован пандемијом вируса корона. Потписани су споразуми са три градске институције о подршци манифестацијама са вишедеценијским трајањем – навео је Младеновић за Беоинфо.

Прецизирао да је реч о подршци ФЕСТ-у, Мартовском и Београдском џез фестивалу, као и манифестацијама Дани Београда и Дани слободе.

– Пробаћемо да ове године све набројане манифестације одржимо у пуном капацитету, што улива наду да се враћамо нормалном животу. Одложени су Мартовски фестивал за април и ФЕСТ за мај, када искрено очекујемо да ће се епидемиолошка ситуација стабилизовати. Град Београд ће предузети све мере како би се посетиоци осећали сигурним – закључио је Младеновић.

Рјупин је додао да „Лукоил” има част да од 2016. године пружа подршку културним догађајима и манифестацијама у организацији Града Београда.

– Уверени смо да ће подршка допринети да се одрже културни догађаји важни за град, али и да понуда буде интересантнија и боља за посетиоце, као и за грађане Београда. Изузетно се радујем да ћемо и следеће године имати прилику да подржимо овакве и сличне пројекте – указао је Рјупин.

ДАДОВ ће у оквиру манифестације Дани Београда организовати низ догађаја, махом на отвореном, најавио је Мијовић. Реч је, између осталог, о изложбама „80 година од бомбардовања Београда, 6. априла 1941. године”, „Градитељи Новог Београда”, као и омажу Моми Капору.

Хандановић је подсетио да ЦЕБЕФ организује скоро све манифестације од значаја за град Београд.

– И поред пандемије, трудимо се да одржимо наше манифестације у складу са епидемиолошким мерама, укључујући и Београдски филмски фестивал ФЕСТ – подвукао је Хандановић за Беоинфо.

Драговић је у име Дома омладине истакао да само потписивање уговора са „Лукоилом” даје наду повратка нормалном животу. Најавио је ове године дупло издање Мартовског фестивала и обележавање 50 година од првог Београдског џез фестивала.

– Да бисмо у томе успели, апелујем на грађане да се вакцинишу како бисмо у континуитету могли да пратимо најављене програме – указао је Драговић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Изградња дечје клинике, метро и екологија остају приоритети

Следећа вест

Град Београд на наредној седници о сету мера за послодавце

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *