У Београду вакцинисано више од 200.000 пензионера

Нема коментара Share:
У Београду вакцинисано више од 200.000 пензионера

06.04.2021.
Најстарији суграђани су од самог почетка вакцинисања приоритет и до сада се у Београду вакцинисало више од 200.000 суграђана старијих од 65 година, истакла је секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић у јутарњем програму РТС-а.

– Ако знамо да у Београду живи 335.000 особа старијих од 65 година, то је бројка која премашује 60 одсто вакцинисаних. Када говоримо о пунолетној популацији, закључно са јучерашњим даном у Београду је вакцинисано 33,5 пет одсто, што је више од 472.000 особа, а ревакцинисано је 340.000 особа. Прешли смо бројку од 20 посто ревакцинисаних, тако да упућујем позив свима који се до сада нису пријавили да то сада учине. Процес пријаве је једноставан, вакцинацијом ћемо заштитити како себе тако и своје родитеље, пријатеље  и целу заједницу – казала је Наташа Станисављевић.

Она је истакла да је у систему социјалне заштите велики одзив како запослених тако и корисника, те да је вакцинисано више од 2.000 особа.

– Из недеље у недељу имамо посебне термине за запослене у установама социјалне заштите на Београдском сајму. Они су приоритет јер непосредно брину о корисницима. Мобилни пунктови чија је улога да старији суграђани буду информисани како би имали место за вакцинацију близу свога дома, настављају са радом. Важно је да људи који су се вакцинисали на тим пунктовима знају да ће се на њима и ревакцинисати. Тај процес је већ у току и за ове три недеље више од 10.000 старијих суграђана се вакцинисало на 52 мобилна пункта – казала је Наташа Станисављевић, подсетивши да су захваљујући раду мобилних пунктова најстарији суграђани имали информацију где могу да се вакцинишу и како могу да се пријаве на портал јавне управе.

Станисављевићева је подсетила да сви који желе да се вакцинишу могу да бирају између четири вакцине – „фајзер”, „спутњик в”, синофарм” и „астра зенека”.

– Те вакцине су већ у Србији, доступне су. Поносни смо што смо могли да их обезбедимо нашим суграђанима. Важно је да искористимо ту могућност – вакцине редовно стижу и треба да се заштитимо – казала је Наташа Станисављевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

У Земуну отворен нови пункт за вакцинацију

Следећа вест

Весић: Ускоро 25 одсто ревакцинисаних у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *