Градоначелник Радојичић на Светски дан здравља у посети ковид амбуланти на Вождовцу: Здравља нема без наших медицинских радника

Нема коментара Share:
Градоначелник Радојичић на Светски дан здравља у посети ковид амбуланти на Вождовцу: Здравља нема без наших медицинских радника

07.04.2021.
Поводом Светског дана здравља, који се сваке године обележава 7. априла, градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је Дом здравља „Вождовац” и ковид амбуланту у Улици војводе Степе, те запосленима симболично поделио воће и освежење.

Градоначелник је подсетио да се здравствени радници више од годину дана непрекидно боре за наше животе и здравље, и да често не постоји довољна свест о томе шта све подразумева тај посао и колику жртву подносе људи који су тренутно на првој линији одбране од вируса корона.

– Организација посла у овом дому здравља је таква да тридесет одсто запослених ради на вакцинацији, исто толико у ковид амбуланти, а преосталих четрдесет процената запослених обавља сав остали посао који се односи на примарну и превентивну заштиту грађана. У име Града Београда, захваљујем им на свему што чине – рекао је Радојичић.

Организација посла је добра, тако да нема гужви, а углавном је реч о блажим клиничким сликама, навео је Радојичић. До сада је на територији Вождовца вакцину примила 31 хиљада грађана, прецизирао је он.

– Када у данашње време говоримо о здрављу, неминовно је да говоримо и о вакцинацији. Колико год је важно да људи имају здраве навике и да уносе витамине, сигуран сам да без вакцине не можемо победити корону. У овом тренутку у Београду је ревакцинисано скоро 25 одсто људи, што је велик проценат – истакао је Радојичић.

Градоначелник је нарочито скренуо пажњу на то да оболева све више младих људи, због чега је важно да се и млађа популација вакцинише.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић састао се са амбасадором Јапана Такахико Кацуматом

Следећа вест

Грађевинска инспекција у Добановачкој због урушеног зида

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *