Градоначелник Радојичић обишао општину Барајево и с руководством разговарао о најважнијим пројектима за бољи живот грађана

Нема коментара Share:

08.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас општину Барајево где је разговарао с руководством ове општине и обишао градилишта спортске хале и постројења за пречишћавање отпадних вода у насељу Гај. Како је у изјави за Беоинфо том приликом прецизирао, највише је било речи о томе шта је у претходном периоду урађено, али и о актуелним радовима и будућим плановима у овој приградској општини.

– Можемо да апострофирамо да је на територији Барајева изграђено сто километара путевa, урађена је реконструкција два канала река које су потенцијално могле да праве проблеме у случају већих падавина. Поред једног од канала уређено је и шеталиште. Један од најзначајнијих актуелних пројеката јесте изградња спортске хале која ће се одвијати у три фазе и где су тренутно у току радови на првој фази. Вредност инвестиције спортске хале је више од триста милиона динара. Велика је важност овог пројекта јер ће у том објекту грађани Барајева моћи да се баве спортом. У плану је такође и да се направи спортски центар са базеном, што ће бити важно за клубове који ће ту моћи да долазе на припреме. Једно од важних питања јесте и третман отпадних вода због чега смо обишли постројење у насељу Гај, које се тренутно гради. Вредност тих радова износи 125 милиона динара – рекао је Радојичић.

Градоначелник је навео и да је било речи о новој школи у Мељаку, за шта се тренутно ради идејно решење. Како је прецизирао, план је да се овај пројекат реализује посредством Канцеларије за јавна улагања. Такође, предстоји и реконструкција основне школе у Баћевцима, а вредност тих радова је 28 милиона динара.

– Посебно је важно да најавим да ће се у близини насеља Гај градити Центар за боравак деце са сметњама у развоју, што ће бити још један показатељ бриге о суграђанима – казао је Радојичић.

Он је додао и да је досада у Барајеву урађена реконструкција око четири километра тротоара, а тренутно се ради још километар и по.

Обилазак Барајева још једна је у низу посета градским општинама које је градоначелник у претходном периоду иницирао, како би се на лицу места упознао са најактуелнијим пројектима и плановима.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Нова расвета у Грмовцу

Следећа вест

Београд у бојама које симболишу Светски дан Рома

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *