Весић: Решавамо проблеме нелегалне продаје испред Цветкове и Видиковачке пијаце

Нема коментара Share:

27.04.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је јутрос плато испред Цветкове пијаце и најавио даље кораке у сузбијању нелегалне продаје на травнатим површинама око пијаце.

Он је нагласио да је око Цветкове пијаце регулисан један од највећих комуналних нереда у граду. Подсетио је да су нелегални продавци запосели цео плато и онемогућавали грађане да нормално прилазе пијаци или градском превозу.

– Донели смо одлуку да са Општином Звездара и Комуналном милицијом решимо овај проблем. Убудуће ће овде стално бити присутна патрола Комуналне милиције у садејству са Полицијом и Општинском инспекцијом – навео је Весић.

Он је најавио уређење платоа зеленилом и мобилијаром где ће људи, како је рекао, моћи нормално да се одморе или сачекају јавни превоз.

– Наставићемо са овим акцијама у Београду. Постоји неколико тачака где постоје проблеми са нелегалном продајом, попут Старог меркатора и Видиковачке пијаце. Тражићемо асистенцију Општине Нови Београд, као и општина Раковица и Чукарица када је питању Видиковачка пијаца – најавио је Весић.

Наш посао је да уређујемо град, али и да успоставимо комунални ред. Зато смо скоро и примили нових 100 комуналних милиоционара, закључио је заменик градоначелника.

Секретар за послове комуналне милиције Иван Дивац је истакао да је Цветкова пијаца пример добре сарадње Комуналне милиције и општинске комуналне инспекције. Најавио је сличне радње и увођење комуналног реда око Видиковачке пијаце.

– У Београду има више од 40 пијаца, што Комуналну милицију онемогућава да на сваком месту буде 24 сата, али смо ту да дамо максималну подршку комуналним инспекцијама и полицијским станицама – указао је Дивац.

Председник општине Звездара Владан Јеремић је додао да су одлучност и истрајност кључне за ову и сличне акције.

– На овом месту је нелегална продаја бујала до само пре 10 дана, али смо успели да је сузбијемо уз велику подршку градских институција. Направили смо нову стратегију која већ сада даје резултате, а на задовољство грађана – навео је Јеремић.

Догађају су присуствовали директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић и директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: У Београду 30 одсто ревакцинисаних грађанки и грађана

Следећа вест

Апел даваоцима крви

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *