Никодијевић: Вакцинацијом до колективног имунитета

Нема коментара Share:

27.04.2021.
Поносни смо на начин на који се спроводи имунизација у Београду, најуспешнији смо град у Србији а наша земља је једна од водећих по степену вакцинације у свету, истакао је председник Скупштине града Никола Никодијевић, говорећи за канал „Вести” ТВ Пинк.

– У овом тренутку већ смо увелико прошли бројку од милион датих вакцина и сада имамо још десет хиљада вакцинисаних више. Ревакцинисано је више од 30 одсто становништва главног града, 42,2 одсто их је примило прву дозу, што говори да имунизација иде задовољавајућом брзином, а највећи одзив је у централним градским општинама – казао је Никодијевић.

Говорећи о имунизацији у приградским општинама, Никодијевић је указао да су ангажовани мобилни тимови који ће убрзати процес вакцинације и на тим деловима територије главног града.

– Свесни смо да у тим деловима града живи махом старије становништво коме није баш тако лако да пређе неколико километара до првог дома здравља. Зато имамо тимове који раде на терену, мобилне пунктове, лекаре и медицинске сестре и трудимо се да им омогућимо исте услове за вакцинацију као што их има свака здравствена станица. Резултат је да се из дана у дан повећава број људи који се вакцинишу и у руралним подручјима – казао је Никодијевић.

Он је подсетио да свакодневно раде и масовни центри за вакцинацију на Београдском сајму, у „Белекспоцентру”, домовима здравља и на њиховим пунктовима.

– Вакцинисали смо и све непокретне и слабо покретне особе које су биле заинтересоване за имунизацију и пријавили се преко еУправе. Настављамо са имунизацијом јер је наш циљ да вакцинишемо више од 70 одсто популације Београда и верујем да ћемо тада моћи да говоримо о стицању колективног имунитета – указао је председник Скупштине града.

Говорећи о предстојећој седници Скупштине града, Никодијевић је истакао да се заседања одржавају редовно јер је градска скупштина покретач свих важних пројеката, инвестиција и радова у Београду.

– Не желимо да задржавамо усвајање планова детаљних регулација који су кључ за развој града, а расправљаће се и о важним питањима везаним за развој комуналног система, биће ту и одлуке које се тичу угоститеља и олакшица за плаћање закупа и башта током пандемије. Једна од одлука тиче се и такси превоза, односно унифицираности такси возила. Наша идеја је да возила буду беле боје. Сви који буду куповали возила у оквиру програма државних субвенција, куповаће их у белој боји, а сви други ће имати рок од три године да прилагоде боју одлуци која ће бити донета на седници Скупштине града – истакао је Никодијевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Отворен нови пункт за вакцинацију у Спортском центру „Олимп”

Следећа вест

Весић: Скупштина Града Београда у четвртак о олакшицама за угоститеље

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *