Радојичић: Комунална милиција данас контролисала поштовање епидемиолошких мера, грађани се углавном придржавали

Нема коментара Share:

01.05.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је за РТС да је данас 11 екипа Комуналне милиције контролисало придржавање епидемиолошких мера у граду, с обзиром на то да се Први мај – празник рада, традиционално обележава породичним окупљањима на излетиштима.

– У затвoреном простору људи су се готово потпуно придржавали мера, а на отвореном, с обзиром на став да је ту мањи ризик од заражавања, комунални милиционари су скретали пажњу и говорили људима да се чувају. Наша препорука је била да се окупљају породице – истакао је Радојичић.

Поносни смо на то како се вакцинација одвија у Београду, навео је градоначелник и додао да је вакцинисано више од 43 одсто грађана, док је преко 32 процента ревакцинисаних.

– У петак, суботу и недељу ће бити вакцинисан нешто мањи број грађана, што је и разумљиво, јер су многи током празника отпутовали ван Београда. Вакцинисани су они који су имали заказане термине и они који су инсистирали да се вакцинишу. Од понедељка настављамо вакцинацију по устаљеним процедурама. План је да се, у договору са Кризним штабом, и у неким од највећих тржних центара у Београду отворе пунктови за вакцинацију. Суштина је да свим људима који желе да се вакцинишу то и омогућимо – рекао је градоначелник Радојичић.

Он је поновио да су вакцине ефикасне и безбедне, те навео да постоје нови подаци који показују да они који су вакцинисани са великом сигурношћу не преносе вирус.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић посетио раднике ГСП-а у Погону Космај и поделио им ускршња јаја

Следећа вест

Никодијевић положио цвеће на гроб Димитрија Туцовића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *