Весић присуствовао јутарњој васкршњој литургији у Храму Светог Саве

Нема коментара Share:

02.05.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић присуствовао је јутарњој васкршњој литургији у Храму Светог Саве на Врачару, коју је служио патријарх српски Порфирије.

Весић је пре почетка литургије православним верницима, патријарху Порфирију, свештенству и монаштву СПЦ честитао Васкрс.

– Наш народ је увек имао веру и наду да после голготе и страдања долази васкрсење. Без те наде Стефан Немања не би створио моћну српску државу, без вере не би Свети Сава створио нашу цркву и поставио основе образовања. Без тог уверења деспот Стефан Лазаревић не би направио моћан Београд. Без народног васкрсења не би било модерне Србије. Величина једног народа се огледа у томе колико је способан да устане и да поново постане велики. Данас ми у Србији у 21. веку осећамо да смо успели да после свих разарања у 20. веку поново станемо на ноге, подигнемо наш народ, поново подигнемо нашу Србију и присуствујемо васкрсу Србије и Београда. Наши темељи су у нашој традицији, а наша снага у споју традиције и модерности – поручио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић честитао Ускрс патријарху Порфирију, Српској православној цркви и свим православним верницима

Следећа вест

Весић посетио раднике ГСП-а у Погону Космај и поделио им ускршња јаја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *