Горан Весић: Ревакцинисано пола милиона Београђана

Нема коментара Share:

11.05.2021.
Према званичним подацима Градског завода за јавно здравље ревакцинисано је 500.967 пунолетних лица, што износи 36 одсто пунолетног становништва Београда, рекао је Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

Он је додао да је ревакцинација пола милиона људи велика победа Београда и захвалио грађанкама и грађанима Београда на великом одзиву на вакцинацију.

– Закључно са јучерашњим даном вакцинисано је 45,3 одсто пунолетног становништва, односно 630.782 лица, а у популацији старости између 65 и 74 године вакцинисано је 75,07 одсто. У градским општинама Стари град, Врачар и Савски венац у овој популацији становништва вакцинисано је до 85 одсто – рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Истакао је да у Београду треба да се вакцинише још 60.222 лица како би тачно половина становника била заштићена, те је позвао грађане да се вакцинишу.

– Аутобус за вакцинацију ће данас од 8 до 16 сати бити у Вреоцима, испред Колубаре, сутра од 8.30 до 15 сати на Грочанској чаршији, а у четвртак у Великом Мокром Лугу. Током викенда аутобус ће бити на Сава променади и Земунском кеју. Вакцинација ће бити могућа и у три нова тржна центра. Наиме, припремамо пунктове за вакцинацију у „Бео шопинг центру” у Војислава Илића, у тржном центру у Рајићевој улици, као и у „Галерији Београд” у склопу Београда на води – најавио је Весић.

Весић је открио да нису сви у Кризном штабу били за отварање тржних центара за вакцинацију нити за вакцинацију у аутобусу.

– Донео сам одлуку да спремимо и аутобус и ове пунктове у тржним центрима пре него што смо добили званично одобрење. Подржали су ме само председник Вучић и дивни људи из Градског завода за јавно здравље. Нисам то ја измислио већ сам видео како то раде у Њујорку, Лондону, Москви и Тел Авиву. Зато је Београд најуспешнији регион када је вакцинација у питању, јер има ту неки „бандоглави” Весић који се бори за Београђанке и Београђане и хоће да они имају све што имају Њујорчани или становници Лондона – рекао је Весић.

Истакао је да је време да се Београд врати нормалном животу.

– Пре више недеља Кризном штабу смо послали протоколе које је сачинио Градски завод за јавно здравље, а који се односе на процедуру организације конгреса, семинара, свадби, концерата и фестивала. Очекујем да ови протоколи буду прихваћени и да људима који раде у „ивент” индустрији кажемо када ће моћи поново да организују догађаје – рекао је Горан Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник најавио решавање питања адекватног привременог смештаја за породице деце настрадале у несрећи на Чукарици

Следећа вест

Београд добија зграду Филхармоније

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *