Измена појединих траса линија јавног превоза

Нема коментара Share:

21.05.2021.
Током извођења радова на редовном одржавању у зони раскрснице улица Др Ивана Рибара и Јурија Гагарина, од сутра до 23. маја доћи ће до промена у раду линија јавног превоза, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Укидају се трамвајске линије 7, 9, 11 и 13 и уместо њих успостављају трамвајске линије 7Л, 9Л, 11Л и 13Л.

Линије 7Л, 9Л и 11Л ће саобраћати од терминуса „Устаничка”, „Бањица” и „Калемегдан (Доњи град)” до раскрснице Булевара Милутина Миланковића и Улице антифашистичке борбе. По преласку раскрснице са Улицом антифашистичке борбе у смеру ка депоу „Сава” успоставља се привремено стајалиште, одакле ће возила без путника саобраћати до депоа „Сава” где ће вршити промену смера кретања. У супротном смеру трамваји ће као полазно користити стајалиште „Милутина Миланковића”.

Линија 13Л ће саобраћати на релацији Баново брдо – Пристаниште преко Моста на Ади и Старог савског моста.

Успоставља се привремена аутобуска линија 7А на релацији Блок 61 – ТЦ „Ушће”. Возила на овој линији ће саобраћати следећом трасом: Блок 61 – Европска /у супротном смеру Јапанска/ – Нехруова – Јурија Гагарина – Антифашистичке борбе – Булевар Милутина Миланковића – Милентија Поповића – Ушће – ТЦ „Ушће”.

Аутобуска линија 45 саобраћаће улицама: Нехруовом, Јапанском /Европска у супротном смеру/, Др Ивана Рибара и даље редовно према Земуну.

Аутобуске линије 73 и 94 и минибус линија Е1 ће саобраћати до терминуса „Блок 44”.

Аутобуске линије 89 и 95 и минибус линија Е6 саобраћаће до МЗ „Козара”, односно до стајалишта „Блок 61”, које ће обављати функцију полазно/долазног.

Аутобуске линије 604 и 605 ће саобраћати до терминуса „Бежанијска коса” улицама Сурчинском, Недељка Гвозденовића и Срђана Алексића.

Аутобуска линија 610 саобраћаће улицама Јурија Гагарина, Нехруовом, Јапанском /Европска у супротном смеру/, Др Ивана Рибара и даље редовно.

Возила ће на измењеним деловима траса користити сва постојећа стајалишта, као и привремена стајалишта у Нехруовој улици за линије 7А, 45 и 610: „Нехруова 1” – смер ка Војвођанској улици – стајалиште се успоставља на позицији ЕД стуба који се налази око 60 метара после зоне раскрснице са Улицом Јурија Гагарина; „Нехруова 1” – смер ка Улици Јурија Гагарина – стајалиште се успоставља на позицији ЕД стуба који се налази у висини пешачког прелаза, око 120 метара испред зоне раскрснице са Улицом Јурија Гагарина.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Велика заинтересованост грађана за вакцинацију на Земунском кеју

Следећа вест

Градоначелник Радојичић: „Београд на води” је драгуљ Југоисточне Европе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *