Студенти заинтересовани за вакцинацију на мобилном пункту у Студентском граду

Нема коментара Share:

25.05.2021.
Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовала је данас вакцинацији студената на мобилном пункту за вакцинацију у аутобусу у Студентском граду. Аутобус ће на овој локацији бити до 17 сати и сви заинтересовани студенти, али и остали грађани могу да се вакцинишу „фајзер” или „синофарм” вакцином.

Наташа Станисављевић је рекла да је ово велика иницијатива и заједничка сарадња између Града Београда и Студентског центра Београда, те истакла значај вакцинације млађе популације.

– Циљна група сада су млади како би се достигао број од 50 одсто вакцинисаних. Све ово је подршка великој кампањи коју су покренули премијерка Ана Брнабић и Влада Републике Србије, а у којој снажно учествују Град Београд и Нови Сад, као и други градови. Зато смо данас овде и свакодневно на терену, а урађене су и нове едукативне брошуре за млађу популацију – истакла је секретарка и додала да су студенти на пункту у Студентском граду највише заинтересовани за „фајзер” вакцину, те да је до сада на овом пункту вакцинисано више од стотину студената.

Према њеним речима, у Београду је са јучерашњим даном вакцинисано 48,6 одсто пунолетне популације, тако да ће Београд до 21. јуна сигурно достићи 50 одсто вакцинисаних.

– Не желимо да се зауставимо на том проценту, већ нам је циљ да се вакцинише што већи број грађана, као и да међу младима ширимо свест о вакцинацији. У Београду је са јучерашњим даном вакцинисано готово 78 одсто старијих од 65 година. Старији имају имунитет, а млади не, и зато морамо да се вратимо међугенерацијској солидарности, односно да млади чувају старе. Они чувају себе, заједницу и друштво у целини. Зато је важно да заједно дамо допринос вакцинацији и борби против вируса корона – нагласила је Наташа Станисављевић.

Ми смо већ четири месеца свакодневно на терену и разговарамо са грађанима, навела је она и додала да је Град Београд одштампао више од пола милиона едукативних брошура како би свим грађанима приближио важност имунизације. Брошуре су радили стручњаци, епидемиолози из Градског завода за јавно здравље Београда, казала је секретарка Станисављевић.

Директор Студентског центра Горан Минић рекао је да је задовољан што је уз помоћ Града Београда за студенте обезбеђен још један вакцинални пункт, те да је пријатно изненађен данашњим одзивом младих.

– Овде се могу вакцинисати и студенти осталих факултета, као и грађани. За студенте постоје још три вакцинална пункта која свакодневно функционишу, у Студентској поликлиници у Крунској, у амбуланти Студентске поликлинике која се налази у оквиру комплекса Студентског града, као и у Студентском дому „Карабурма” у оквиру амбуланте Студентске поликлинике. Они раде сваког радног дана од 8 до 18 сати – нагласио је Минић.

Потрудили смо се да студентима који су се вакцинисали и који намеравају да то учине обезбедимо и додатне погодности, навео је Минић и истакао да је тим студентима омогућено бесплатно коришћење теретане и сауне, као и бесплатни паркинг у студентским објектима за оне студенте који поседују службени аутомобил.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић: Београђани задали шах-мат корони, ускоро 50 одсто вакцинисаних

Следећа вест

Весић: У пет београдских општина вакцинисано преко 50 одсто пунолeтног становништва

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *