Радојичић: Град ће помоћи грађанима да побољшају енергетску ефикасност стамбених објеката

Нема коментара Share:

27.05.2021.
Град Београд је на конкурсу Министарства рударства и енергетике конкурисао за десет милиона динара у оквиру јавног позива за финансирање програма енергетске санације стамбених зграда, станова и кућа. Толико ће бити издвојено и из градског буџета, тако да ће за реализацију овог програма укупно бити обезбеђено 20 милиона динара.

Према речима градоначелника Београда проф. др Зорана Радојичића, ко ће и под којим условима моћи да се пријави биће познато у наредном периоду.

– Очекује се да ће током јуна средства бити расподељена јединицама локалне самоуправе, што значи да у јулу можемо да кренемо у реализацију, уколико добијемо тражена средства. Следећи корак је да се распише први јавни позив за фирме које ће изводити радове, после чега ће грађани моћи да конкуришу. Након позива за фирме, расписаћемо и јавни позив за пројекте унапређења енергетске ефикасности за грађане – прецизирао је Радојичић за РТС.

Он је додао да је ово само један од програма који се реализују са жељом да се смањи потрошња енергије, што ће последично утицати и на смањење рачуна грађана. 

– Оно што грађани треба да знају је да ће за замену столарије и изолације 50 одсто средстава обезбедити Република и Град Београд, а 50 одсто средстава су дужни да обезбеде сами грађани. Интересовање је за сада велико, али тек када почне реализација програма биће познато колико ће грађана заиста желети да искористи подстицаје. Очекује са да ће следеће године бити обезбеђено још више новца за побољшање енергетске ефикасности – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Сва деца у Београду од првог до четвртог разреда добиће таблете и дигиталне уџбенике

Следећа вест

Програми подршке адолесцентима у Центру за социјални рад

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *