Весић: На седмичном нивоу шаљем ургенције да се опреми нови Дом здравља у Борчи

Нема коментара Share:

28.05.2021.
Дом здравља у Борчи завршен је у фебруару ове године, али до данас траје набавка за његово опремање коју спроводи Министарство здравља, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

– Нећу никог да кривим, јер не знам колико трају те набавке. Надам се да ће Министарство здравља ускоро опремити Дом здравља у Борчи, с обзиром на то да смо у време пандемије опремили толике болнице – истакао је Весић.

Он је за Студио Б истакао да на седмичном нивоу шаље ургенцију за опремање Дома здравља у Борчи.

– Уложили смо велики новац у тај објекат, који има скоро 7.000 метара квадратних. Грађани ће имати комплетну услугу, укључујући и хитну помоћ. Такође је уређен пројекат да се од старог дома здравља направи општински услужни центар, где ће грађани на услузи имати све општинске и градске шалтере, и делом републичке, као и станицу Комуналне милиције. Радови ће почети чим почне са радом нови дом здравља – најавио је Весић.

Одговарајући на питања грађана, Весић је истакао да ће се поред Дома здравља у Борчи ускоро градити вртић.

– Почетак изградње вртића је предвиђен за септембар. Такође, очекујем да ће у септембру-октобру бити расписан тендер за изградњу канализације у Борчи. Пре тога смо имали огроман посао око спровођења процедура са Европском инвестиционом банком. Почетак радова се очекује у новембру-децембру ове године – прецизирао је заменик градоначелника.

Најавио је и изградњу гимназије на локацији ПКБ-а, прве средње школе после пољопривредне у том делу града.

– Са Републиком такође радимо на уређењу Зрењанинског пута. Потписан је уговор о изградњи брзе саобраћајнице Београд–Зрењанин, док већ следеће године почиње изградња моста преко Аде Хује. То ће омогућити пуштање трамвајског саобраћаја на левој обали Дунава – најавио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Вeсић oбишao гeoлoшкe рaдoвe зa прojeкaт првe линиje бeoгрaдскoг мeтрoa

Следећа вест

Весић: Најкасније сутра, а можда и данас прелазимо праг од 50 одсто вакцинисаних

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *