Весић: Сва деца у Београду од првог до четвртог разреда добиће таблете и дигиталне уџбенике

Нема коментара Share:

28.05.2021.
Сва деца на територији града Београда од првог до четвртог разреда добиће 1. септембра бесплатне таблете од Града Београда, изјавио је данас заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму Студија Б.

– Таблете ће за тачно 67.592 детета задужити њихови родитељи. Таблети ће се добијати на три године, у њима ће бити бесплатна картица уз вај-фај, тако да ће свако дете имати интернет без обзира на то да ли родитељи у кући имају интернет или не. Сви учитељи и наставници, њих 6.949 на територији града, добиће до новембра лаптопове како би могли да одржавају наставу, а сва деца од првог до четвртог разреда добиће дигиталне уџбенике како би могли да их користе на таблетима. То значи да ће Београд бити један од ретких градова у Европи у којем ће 70.000 деце учити на дигитални начин и тако се припремити за живот у 21. веку. Београд је уложио много новца у тај пројекат, али мислим да је то добра инвестиција – казао је Весић.

Он је указао да и даље има директора школа који ову информацију нису пренели родитељима.

– То чине зато што им је у интересу да се купе одређени уџбеници, отворено лобирају и говоре како се то неће догодити. Наредних десетак дана министар Ружић и ја састаћемо се са директорима школа и отворено ћемо им рећи да ће јавно бити затражена смена оних директора који не буду обавестили родитеље да ће им деца добити дигиталне уџбенике. Раније смо већ имали састанак са директорима када смо их обавестили о томе, а ово што сада неки раде је чист безобразлук. „Телеком” ради опремање сваке учионице вај-фајем, сада је у Београду покривено 90 одсто школа, а до 1. септембра биће урађено свако подручно одељење и свака учионица. Дакле, свако дете од првог до четвртог разреда добиће таблет, дигиталне уџбенике, бесплатни вај-фај у таблету, а директорима поручујем да не ризикују да их јавно прозивам. Пројекат ћемо спровести и бићемо поносни јер ће деца бити спремна за живот у 21. веку – истакао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Најкасније сутра, а можда и данас прелазимо праг од 50 одсто вакцинисаних

Следећа вест

Радојичић: Град ће помоћи грађанима да побољшају енергетску ефикасност стамбених објеката

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *