Весић: Долазак Ђанлуке Вакија на вакцинацију важан за промоцију Београда

Нема коментара Share:

02.06.2021.
Долазак италијанског бизнисмена Ђанлуке Вакија на вакцинацију је важан за промоцију Београда и нашег туризма, промоцију нашег града као дестинације, можда и једине у свету где су на располагању четири врсте вакцине, због чега велики број странаца долази у Београд, рекао је заменик градоначелника Горан Весић у Хали 3 Београдског сајма.

Догађају су присуствовали градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш.

Весић је у име Града Београда поздравио Ђанлуку Вакија и додао да је он други пут у нашем граду у последње време, а за данас му је била заказана ревакцинација.

– Његова велика популарност, како у Србији тако и у свету, веома је добра за нас и сигурно ће допринети туризму. Верујем да ће многи људи управо зато што је Ђанлука Ваки био у Београду и промовисао наш град одлучити да посете Београд. Очекујемо да по дефинитивном престанку пандемије поново достигнемо сјајне бројке по питању туризма, али и да их премашимо. Наш град „живи” од туризма и услужних делатности – рекао је Весић.

Захвалио је Ђанлуки Вакију што је дошао у Београд, као и премијерки Ани Брнабић која је учествовала у организацији овог догађаја.

– Наставићемо да доводимо познате личности како бисмо промовисали Београд. Ђанлука Ваки је пре две године био гост Београда, тачније 2018. године, и договорили смо се да крајем месеца или почетком следећег, чим епидемиолошке мере буду дозволиле, организујемо велики концерт на Калемегдану на којем ће он бити „ди-џеј”. Концерт ће бити бесплатан за Београђанке и Београђане како бисмо им захвалили на храбрости коју су показали током пандемије, као и зато што су се вакцинисали и што су по том питању најбољи у Србији. Желимо да покажемо да се враћамо нормалном животу – поручио је Весић и још једном исказао захвалност Ђанлуки Вакију на доласку и промовисању Београда.

Ђанлука Ваки је Весићу захвалио на лепим речима и истакао да је веома срећан што је поново у Београду.

– Захвалан сам Београду и Србији јер су мојој супрузи и мени дали прилику да се вакцинишемо. Дочекани смо веома лепо, као код куће, што је био случај и када сам први пут посетио Београд. Веома се радујем могућности организације концерта на којем бих пуштао музику. На тај начин бисмо прославили лепоту Београда и љубазност његових становника – рекао је Ваки.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Вредна донација школи „Вељко Радмановић”

Следећа вест

Радојичић: Град Београд са Министарством просвете и Фондацијом „Новак Ђоковић” адаптира и опрема нове вртићке просторије за малишане у престоници

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *