Вредна донација школи „Вељко Радмановић”

Нема коментара Share:

02.06.2021.
Израелска агенција за међународну развојну сарадњу – MASHAV донирала је Школи за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић” опрему за унапређење рада са слепим и слабовидим ученицима, саопштено је из Општине Земун.

Донирани су Брајев штампач, дигитални интерактивни сто, две Брајеве писаће машине, као и посебан адаптивни компјутерски миш који слабовидим ученицима олакшава рад на рачунару.

У оквиру посете, амбасадор Израела Јахел Вилан, повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић, главна и одговорна уредница „Земунских новина” Соња Јочинац и гости упознали су се са радом Ресурсног центра и оспособљености ученика да користе нова дидактичка средства.

Школа за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић” формирана је у време Првог светског рата, у Бизерти у Тунису, 13. децембра 1917. године. Након завршетка рата школа је пресељена у Земун.

Актуелни наставни план и програм школе прилагођен је деци оштећеног вида и обухвата предшколско и припремно предшколско васпитање и образовање, основно образовање и васпитање и средње образовање и васпитање.

Школа се бави и раном интервенцијом, кућном наставом, образовањем одраслих, а постоји могућност ванредног образовања, преквалификације и доквалификације. Такође, организује васпитни рад, смештај, исхрану и превентивну здравствену заштиту и негу ученика у дому.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

За пријем у вртиће стигло скоро 19.000 захтева

Следећа вест

Весић: Долазак Ђанлуке Вакија на вакцинацију важан за промоцију Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *