Обилазак радова на изградњи надвожњака преко брзе пруге у Батајници

Нема коментара Share:

08.06.2021.
Председник градске општине Земун Гаврило Ковачевић и министaр грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић са сарадницима обишли су данас радове на изградњи надвожњака преко пруге у Батајници и са извођачима разговарали о динамици посла, саопштавају из ове градске општине.

Председник општине Земун Гаврило Ковачевић указао је да је изградња бетонског надвожњака којим се премошћава прелаз преко четири колосека брзе пруге и прелаз преко саобраћајница у насељу Шангај предуслов за завршетак радова на комплетној реконструкцији и модернизацији пруге на деоници Београд центар – Батајница, односно Батајница – Стара Пазова и да је Општина Земун убрзала све процедуре за несметан почетак радова. 

Министар Момировић нагласио је да је важност изградње брзе пруге немерљива да би се допустила било каква кашњења у радовима. 

– Не смемо дозволити да грађанима буде прекинута саобраћајна комуникација током радова на било којој деоници. Дефинитивно имамо кашњења у радовима на надвожњаку у Батајници, који морају бити убрзани – рекао је министар Момировић.

Надвожњак се налази око 400 метара северно од постојећег пружног прелаза. Заједно са надвожњаком, овим пројектом су обухваћене реконструкција и изградња више од 1.400 метара околних саобраћајница. Радови су почели 24. марта, а рок за њихов завршетак је 300 дана. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Рeкрeaтивни oдмoр зa дeцу и младе сa смeтњaмa у рaзвojу и пoмoћ и зa дeцу кoja излaзe из дoмскoг смeштaja

Следећа вест

Обележено 60 година постојања Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *