Весић: У Београду ревакцинисано више од 50 одсто пунолетног становништва

Нема коментара Share:

23.06.2021.
Закључно са јучерашњим даном на територији града Београда ревакцинисано је више од 50 одсто наших пунолетних грађанки и грађана, рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

Он је истакао да то показује колико је Београд озбиљно приступио вакцинацији и колико су се грађани одазвали позиву државе да се вакцинишу.

– Током данашњег дана биће ревакциниснао више од 700 хиљада људи. Циљ нам је да до краја јуна у Београду вакцинишемо 750 хиљада, а ревакцинишемо 700 хиљада људи. Скоро на половини јуна успећемо да постигнемо циљ, када су у питању ревакцинисани. Када је у питању вакцинација, у Београду је вакцинисано око 730 хиљада људи, што је више од 52 одсто, односно скоро 52,5 одсто, а очекујемо да ћемо до краја јуна вакцинисати још око 20 хиљада људи, чиме бисмо достигли циљ да 750 хиљада људи на територији града Београда буде вакцинисано – рекао је Весић.

Он је нагласио да је ово велика победа Београда.

– Захвалан сам грађанкама и грађанима Београда који су се одазвали позиву за вакцинацију. Показали смо се најодговорнијим у Србији и да се вакцинација може добро организовати, иако је то теже у Београду него у неким другим деловима Србије. Једини смо имали пунктове за вакцинацију у тржним центрима, као и аутобус за вакцинацију. Наше општине су дале огроман допринос вакцинацији, као што је на пример руководство Општине Земун свакодневно било на терену – казао је Весић.

Истакао је да што више грађана буде вакцинисано имуни штит ће бити бољи, те да се на тај начин неће дешавати ситуације које смо имали прошле године.

– На овај начин смо се као Град Београд изборили за нормалан живот и заштитили наше грађане од новог таласа вируса који најављују за јесен. Ово је велика победа Београда и надам се да ћемо до краја овог месеца имати 750 хиљада вакцинисаних, чиме ћемо испунити све циљеве задате у јануару – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Систем у „Београдском водоводу” стабилан, вода исправна, апел да се троши наменски и рационално

Следећа вест

Весић: Одржана друга рунда преговора инвеститора и станара Блока 37

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *