Весић: Завршава се уређење централних тргова у Добановцима и Јакову

Нема коментара Share:

09.07.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас радове на реконструкцији централних тргова у насељима Добановци и Јаково у општини Сурчин. Обиласку су присуствовали члан Градског већа Милош Дангубић и председник општине Сурчин Стеван Шуша. 

Весић је нагласио да је важно да се Београд развија на сваком делу своје територије и да је урбанизација сваког насеља једнако важна као и у центру града. 

Он је подсетио да Сурчин има седам насеља, али нису сва била урбанизована и прилагођена животу становништва, те је било потребно да се уради додатни напор како би сва ова насеља имала боље услове за живот. 

– Зато радимо два централна трга, први у Добановцима који се завршава, а други у Јакову који ће бити завршен за месец дана, а већ смо урадили трг у Бољевцима. Ова три трга у три насеља, у која смо уложили скоро милион евра као Град, а такође и у парк у Бечмену, јасно показују колико се Београд развија и како Београд нису само Теразије и центар града већ и Сурчин и Барајево и Лазаревац. Људима морамо да омогућимо исте услове за живот без обзира на то где живе – нагласио је Весић.

Весић је додао да ће ови тргови бити места за окупљање грађана где ће се одржавати представе, концерти и да је то нешто што треба да има свако насеље. 

– Ово нису највеће инвестиције које радимо, али ово на најбољи начин показује колико нам је важно да Београд постане боље место за живот свих грађана – рекао је заменик градоначелника. 

Весић је овом приликом најавио да ће у наредних десетак дана бити објављен тендер за изградњу фискултурне сале у Добановцима те да ће се на тај начин решити један од горућих проблема. 

– Сурчин је добио и нови вртић тако да ова општина скоро да нема децу која чекају на место у вртићу. Сурчин се урбанизује и полако постаје место пожељно за живот. Ускоро се може очекивати да се један број људи из Београда сели према Сурчину, где ће живети, а радити у центру града – рекао је Весић.

Он је истакао да ће се радити и на уређењу самог центра Сурчина, који треба да има и нову модерну општинску зграду како би грађани могли да добију добру управну услугу тамо где живе.

Председник општине Сурчин Стеван Шуша рекао је да откако Град спроводи политику равномерног развоја, то се у Сурчину види на сваком кораку.

– Ови тргови које практично већ завршавамо само су један део послова које радимо. Следи уређење и мањих тргова у Прогару, Петровчићу и Бечмену. Изградња дела ауто-пута Милош Велики од Сурчинске петље до Улице Јурија Гагарина и Војвођанске на Новом Београду мења Сурчин и приближава сва ова наша места центру Београда. То и јесте један од разлога што ће у будућности грађани пожелети да дођу да живе у Сурчину – рекао је Шуша.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Завршени радови у Цара Николаја Другог

Следећа вест

Весић у насељу Бечмен: Улажемо у децу, од игралишта до бесплатног таблета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *