Весић: Сваки бесправно изграђен објекат у Београду ће бити срушен

Нема коментара Share:

09.07.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да ће сваки бесправно изграђен објекат у Београду бити срушен и истакао да на територији Београда постоји добро организована мафија која се бави бесправном градњом.

Он је посебно нагласио да, у спрези са разним државним службеницима, у томе учествују разни квазиинвеститори, односно полукриминалци који граде бесправно и уништавају наш град.

– Тиме наносе више штете граду него што су то радили нацисти 1941. године када су бомбардовали Београд. Дођу у неку улицу, купе плац, направе бесправну зграду и затим се нелегално прикључе на канализацију и водовод и униште све оно што куће у околини имају – рекао је Весић за Студио б.

Весић је рекао и то да када се гради легално, онда се морају плаћати и све дажбине граду.

– Морају да се прошире мреже инфраструктуре, односно водоводне и канализационе цеви како би се могла прикључити још нека зграда. Ти криминалци не ураде тако већ чекају када ће бити нова легализација како би завршили свој посао, јер држава треба да буде у њиховој функцији – казао је Весић. 

Осврнуо се и на јучерашње рушење објекта у Сазоновој улици на Врачару.

– Сваки бесправно изграђен објекат у граду ће се рушити. С ким год да сте се договорили, то не може да прође и биће срушено. Није нормално да се гради бесправно, да се не плаћају дажбине, да се краде од буџета и људи. Када градите бесправно, то је исто као да сте ушли у радњу и опљачкали је. Инвеститор у Сазоновој улици је добио грађевинску дозволу, али је смислио да изгради још спрат-два више како би зарадио додатно – објаснио је Весић.

Весић је нагласио да тако нешто неће бити допуштено као ни то да се мењају закони како би сто криминалаца легализовало своје зграде. 

– Обичан народ опет неће имати ништа од тога. Имамо 95 одсто захтева за легализацију станова до сто квадрата од обичних људи. Зато сам одлучан да решим овај проблем и решаваћу га док сам ту. Нећу се повлачити пред криминалцима који мисле да Град Београд и држава постоје за њих. Треба да радимо за град и да допринесемо да се наш град развија – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић у насељу Бечмен: Улажемо у децу, од игралишта до бесплатног таблета

Следећа вест

Весић: Град ће субвенционисати обнављање лифтова и фасада стамбених зграда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *