Радојичић: Град Београд новчано помаже куповину уџбеника за најмлађе школарце

Нема коментара Share:

11.08.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић саопштио је да Град Београд наставља континуирану политику унапређивања образовања, улагања у развој школства и помоћи школарцима Београда.

– Познато је да је септембар тај месец када је ђацима и њиховим родитељима потребна додатна помоћ, јер нам у сусрет иде почетак нове школске године. Као и годинама уназад, тако се и ове године трудимо да олакшамо родитељима куповину уџбеника и да школовање њихове деце буде што квалитетније – рекао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник Радојичић је истакао да је Град  Београд данас упутио јавни позив за доделу бесповратних новчаних средстава за уџбенике ученика првог и другог разреда основних школа у Београду за школску 2021/2022. годину, нагласивши да ће и ученици од трећег до шестог разреда нову школску годину започети са новим таблетима.

– Реч је о додели бесповратних новчаних средстава за уџбенике из математике, српског односно матерњег језика, света око нас и страног језика као обавезног предмета наших најмлађих основаца. Бесповратна средства из овог јавног позива намењена су за куповину, али и покриће трошкова већ купљених штампаних уџбеника – истакао је градоначелник Београда.

Градоначелник Радојичић је истакао да ће новчана средства бити уплаћена на рачун сваком родитељу односно стараоцу који благовремено поднесе потпуну пријаву.

– Улагање у образовање је од огромног и вишеструког значаја, јер је то је улагање у нашу будућност. Политику Града Београда одлучно настављамо у том правцу – закључио је градоначелник Београда.

Право да се пријаве на јавни позив за доделу бесповратних новчаних средстава имају сви родитељи или старатељи деце која су уписана у први и други разред јавних основних школа за школску 2021/2022. годину на територији града Београда, осим ученика који су добили бесплатне уџбенике по програму Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Потребно је да родитељи и старатељи доставе потребну докуменатцију од 20. августа до 30. септембра ове године, а о тачном начину пријаве и достављања потребне документације могу се обавестити на сајту: www.beograd.rs, у рубрици „Градски огласи”, кao и на сајту: www.fondzamladebeograd.rs, у рубрици „Конкурси/Јавни позиви”.

Oбавештења о јавном позиву се могу добити на број телефона: 011/ 321-6246 или путем електронске поште на адреси: fondzamlade@beograd.gov.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радови на водоводној мрежи у петак у Ресавској

Следећа вест

Привремени прекид у испоруци потрошне топле воде

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *