Поклони деци Прихватилишта за нову школску годину

Нема коментара Share:

31.08.2021.
Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовала је данас уручењу поклона компаније НИС Прихватилишту за децу Београда. У питању је школски прибор и опрема за децу ове установе.

Секретарка Станисављевић захвалила је компанији НИС на, како је навела, корисном поклону за децу Београда. Деца ће, додала је, за први дан школе имати своје ранчеве и прибор, а важно нам је да подстакнемо и друге компаније да наставе са одговорним радом и донацијама.

– У Прихватилишту за децу на смештају је њих 24 и сва деца иду у школу. Овде видимо колико је важна улога система социјалне заштите када су у питању деца којој је помоћ најпотребнија. Треба да их изведемо на прави пут, да им помогнемо, а образовање игра највећу улогу у свему томе. Овакве донације друштвено одговорних компанија значе пре свега деци, али и запосленима у Прихватилишту, као и целом систему. Град Београд и друге локалне самоуправе имају довољно средстава да финансирају разне пројекте, али желимо да подстичемо солидарност и донаторство, тако да је поента ове акције то што су запослени из компаније НИС и волонтери ово донирали. Тиме желимо да учимо заједницу, а на нама је да наставимо да развијамо ефикасни систем социјалне заштите у Београду – истакала је Наташа Станисављевић.

Директорка Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић рекла је да је важно да деца крену у нову школску годину онако како и приличи свој деци.

– Ово није први пут да НИС даје поклоне нашој деци, али важно је да свако наше дете има потпуно опремљен ранац и потпуну опрему која ће им помоћи да им лакше почне школска година, те да се не издвајају од својих вршњака. Надамо се да су тешка времена иза нас – навела је она и захвалила НИС-у на подршци, што „дају снагу нашој деци да превазилазе тешке периоде и да у нове школске победе уђу потпуно спремни”.

Бојана Радојевић, директорка департмана за малопродају НИС-а, изразила је задовољство што је у име компаније уручила школски прибор Прихватилишту за децу Београда како би корисници ове установе могли несметано да започну школску годину, као и њихови вршњаци.

– У акцији „Заједно за чисту петицу”, коју су осмислиле моје колеге волонтери, чланови клуба НИС-а прикупили су досад више од 600 комплета школског прибора за ученике основних и средњих школа у Србији. Данашња акција је наставак сарадње коју већ имамо са Прихватилиштем, а која је започета крајем прошле године када смо малишанима уручили пакетиће са одећом, обућом и средствима за хигијену – нагласила је Бојана Радојевић.

Како је навела, партнерство са Градом Београдом траје више од једне деценије, а овај пројекат је само један у низу многобројних које ова компанија остварује с Градом.

Захвалила је колегама, члановима Клуба волонтера без којих, како је навела, ове акције не би ни било јер они дужи низ година иницирају и реализују акције којима помажу заједници.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Рaдojичић: Вртић „Звeздицa” зa joш 200 мaлишaнa Чукaрицe

Следећа вест

Никодијевић: Халу „Пинки” преузима Град Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *