Весић: Од уторка на снази Одлука о емитовању музике у баштама ресторана

Нема коментара Share:

03.09.2021.
Одлука Скупштине Града Београда на основу које музика не сме да се емитује у баштама угоститељских објеката радним данима после 22 сата, а петком и суботом после 23 сата, ступа на снагу у уторак, 7. септембра, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Он је нагласио да ће се на овај начин увести ред у ову област јер је последњих месеци било пуно притужби грађана на одређене угоститеље који емитују музику по читаву ноћ, малтретирају људе и уопште не воде рачуна о томе да људи треба да живе нормално.

 – Ова се одлука не односи на три зоне у граду, на Скадарлију где је дозвољена само акустична музика, затим Ада Циганлију и приобаље. У свим другим деловима града музика не сме да се чује у баштама угоститељских објеката радним данима после 22 сата, а петком и суботом после 23 сата – рекао је Весић.

Што се тиче Аде Циганлије и приобаља, ту нас, како је рекао, чека Закон о буци који треба да буде усвојен наредних месеци када ће Град добити широка овлашћења у области заштите од буке.

– Наши комунални милиционари ће моћи да мере буку на лицу места, да затварају локале, одузимају средство са којег се емитује музика. Зато је моја порука свима да се што пре прилагоде и да спроводе мере заштите од буке. Секретаријат за заштиту животне средине урадио је различите моделе заштите од буке заједно са факултетима Београдског универзитета. На овај начин угоститељи могу да раде нормално и да штите приватност других људи. Нећемо дозволити да неко малтретира људе – истакао је Весић.

Он је посебно нагласио да угоститељи треба да раде, али са друге стране морају да поштују приватност грађана.  

– Од уторка треба сви да се прилагоде овој одлуци, а ми ћемо у недељу и понедељак обићи све ресторане у граду на које се односи одлука, обавестити их да у уторак она ступа на снагу, тако да ћемо од уторка бити ригорознији – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Трећом дозом вакцинисано више од 61.000 Београђана

Следећа вест

Весић и Ружић присуствовали подели таблета у ОШ „Никола Тесла” у Раковици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *