Нови контејнери на улицама општина Врачар и Вождовац

Нема коментара Share:

25.11.2021.
Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” спроводи замену старих и дотрајалих контејнера на територијама општина Врачар и Вождовац. Нови контејнери допринеће побољшању комуналне услуге одлагања отпада и позитивно утицати на изглед београдских улица.

Са укупно 43 контејнера на Врачару у улицама Тимочкој, Виловског, Сезоновој, Даничаревој и Гружанској замењени су дотрајали судови за одлагање отпада запремине 1,1 кубика, а данас ће и на територији Вождовца бити замењен 21 контејнер на угловима улица Витановачке и М. Шарановића, Витановачке и Санске, Виатановачке и Н. Ђурковића, Бјеловарске и Подравске, Данијелове и Љ. Ковачевића, у улицама Ж. Ј. Шпанца, Кумодрашкој и Војина Ђуровића. 

У Београду има окo 30.000 различитих контејнера за одлагање комуналног отпада постављених на територијама десет градских општина који су у надлежности ЈКП „Градска чистоћа”. Редовно се мењају стари и дотрајали судови за одлагање отпада, јер је циљ да град буде чистији, уреднији, али и да се стањем контејнера не нарушава естетика улица. 

Контејнери су градски инвентар, али и својина свих Београђана. Изузетно је важно очувати судове за комунални отпад како би били у функцији и на корист житељима главног града, јер представљају једну од главних карика у одржавању хигијене Београда. Нови контејнери се отварају помоћу ножне папучице, тако да нема потребе за контактом са поклопцем контејнера како би се они затворили, што је неопходно како животиње луталице и птице не би осипале отпад око судова, чиме се прља животна средина и ружи изглед града, саопштили су из овог предузећа. 

„Градска чистоћа” апелује на суграђане који се греју на чврста горива да у контејнере одлажу искључиво угашен и добро охлађен пепео и жар. Несмотрено бацање жара и недовољно угашеног пепела је најчешћи узрок изазивања ватре у судовима за одлагање комуналног отпада, што доводи до њиховог трајног уништења. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Обележавање Међународног дана борбе против насиља над женама

Следећа вест

Никодијевић: Као друштво и држава увек ћемо се супротстављати насиљу над женама

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *