Град Београд наставља да помаже српско становништво на Косову и Метохији

Нема коментара Share:

20.05.2022.
Делегација Београда, коју је предводила директорка Фондације за децу и младе „Гнездо” и чланица Градског већа Града Београда Тања Поповић, посетила је данас Северну Косовску Митровицу и Лепосавић и том приликом уручила донацију ове фондације школама у јужној српској покрајини. Ово је наставак помоћи Града Београда српском становништву на Косову и Метохији. Подсетимо, на иницијативу заменика градоначелника Горана Весића, Град Београд заједно с верницима Српске православне цркве и београдским компанијама финансирао је изградњу две зграде са четрдесет стамбених јединица, као и реконструкцију парка и изградњу дечјег игралишта у центру Северне Косовске Митровице. Тако је обезбеђен кров над главом за двадесет породица из овог града, које су дом изгубиле у пожару.

– До пожара 2017. године породице су живеле неусловно у „Самачком блоку”, а након пожара остале су и без тога. Зграде су популарно назване „Београђанка 1 и 2”, а наши људи коначно живе у нормалним условима достојним човека – рекла је Тања Поповић.

Медији су имали прилику да обиђу нову зграду и парк, а том приликом станари су захвалили свима који су им помогли. Гордана Зафировић, станарка зграде у Улици Филипа Вишњића која је раније живела у „Самачком блоку”, рекла је да јој ова помоћ много значи.

– У пожару сам остала без крова над главом, због чега сам веома захвална свима који су помогли – навела је Гордана Зафировић.

Помоћ нашим људима на Косову и Метохији ће се наставити, најављено је након посете Северној Косовској Митровици.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Измене траса линија јавног превоза

Следећа вест

Горан Весић: Београд у четири године два пута домаћин кошаркашког спектакла Фајнал фор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *