Боље водоснабдевање за становнике општине Младеновац

Нема коментара Share:

23.05.2022.
На водоизворишту Рајковац у општини Младеновац у току су радови на изградњи још једног бунара за потребе водоснабдевања становника ове општине. Према речима извођача радова, посао ће бити завршен до краја месеца, саопштено је из ове општине.

Екипе ЈКП „Младеновац” пре почетка лета преконтролисаће инсталације и комплетну водоводну мрежу, а до 1. јуна повезаће у систем четири нова бунара. Капацитет воде биће повећан за око 20 литара у секунди.

– Општина Младеновац је издвојила знатна средства како би систем водоснабдевања током лета могао неометано да функционише. Изградњом овог бунара добићемо још од четири до шест литара воде у секунди. Ове године смо завршили копање још једног бунара на изворишту Кокорин у месној заједници Влашка и опремили бунар на водоизворишту Брестовица у Ковачевцу. Наредних дана један по један бунар биће укључени у систем водоснабдевања. С бунаром који је ископан прошле године на изворишту Рајковац имаћемо четири нова бунара са додатних 20 литара у секунди, што је довољно да ово лето дочекамо спремни – рекао је председник градске општине Младеновац Владан Глишић.

Подсетимо, Општина Младеновац потписала је са ЈКП „Београдски водовод и канализација” уговор o пројектовању секундарне водоводне мреже за дванаест младеновачких села која до сада нису била у систему водоснабдевања. Пројектовање ће бити завршено до краја године, изградња водоводне мреже у дужини од око 160 километара у 2023. години, како би се 2024. Младеновац прикључио на магистрални водовод Макиш–Младеновац.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Дани спортског изазова и породичне рекреације

Следећа вест

Весић: Реализацијом нових пројеката унапређујемо живот становника Барајева

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *