Одржан Први фестивал „Миња Субота”

Нема коментара Share:

08.11.2022.
На великој сцени „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд вечерас је одржан Први фестивал „Миња Субота”, организован у сарадњи са Фондацијом „Миња Субота”, саопштавају из Дечјег културног центра. 

– Миња је увек истицао како деца заслужују само најбоље. Није потребно много времена да се примети како управа и сви запослени у овој, за Београд и Србију, најстаријој и најважнијој дечјој институцији – Дечјем културном центру Београд, раде као један свим срцем и душом да тако заиста и буде. Ослоњени на њихову подршку, и ми као фондација растемо, учимо и развијамо се, у жељи да подржимо музички развој најмлађих, неговање музичке културе, учење, дружење и правилан емоционални развој. То свакако није случајно, већ сасвим природно, јер је Миња налазио неизмерно задовољство у указаној части да више година обавља функцију председника УО Дечјег културног центра Београд и да то, као неку врсту круне своје богате каријере, искористи да заједно са вредним људима из ДКЦБ-а реализује низ оригиналних програма. Наша жеља је да очувамо успомену на Мињу тако што ћемо покушати да макар мало корачамо његовим стопама, да будемо активни у мисији оплемењивања које дечјој, али и свакој другој души може да пружи само лепа музика – истакла је Марија Дамњановић, чланица Управног одбора Фондације „Миња Субота”.

Намењен деци – вокалним солистима, фестивал је осмишљен са идејом да се сачува драгоцено музичко наслеђе које је Миња Субота оставио деци. На конкурс за учешће на фестивалу пријавило се више од сто деце из Србије и дијаспоре, узраста од пет до четрнаест година, од којих је седамнаест освојило сто поена приликом жирирања стручне комисије. 

Победници из Херцег Новог, Ниша, Новог Сада, Ћуприје, Смедерева, Шапца, Коцељеве и Београда приказали су своје умеће на великој сцени Дечјег културног центра Београд, коју су овога пута имали прилику да деле са Тијаном Дапчевић, Иваном Петерс, Предрагом Вуковићем Пеђолином, Леонтином Вукомановић, Хором Дечјег културног центра Београд и Хором „Чаролија”. Програм су увеличали песници Љубивоје Ршумовић, Тоде Николетић и Слободан Станишић, који су се са Мињом Суботом деценијама дружили и заједно стварали за децу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радно време београдских пијаца на Дан примирја

Следећа вест

Нова возила у ЈКП „Београд-пут”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *