„Чистоћа” у понедељак наставља акцију сузбијања одраслих јединки комараца

Нема коментара Share:

19.05.2023.
Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” наставља у понедељак, 22. маја, спровођење акције сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштено је из овог предузећа.

У периоду од 18 часова до поноћи, екипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца на локалитетима – потез од Макиша ка Умци, насип од Црвенке ка Дунавцу, насип од Дунавца ка Јабучком риту, Дунавац, Прелив, Врбовски, Бесни Фок, Ковилово, Јабучки и Глогоњски рит, Умка, Ада Хуја, Вишњица, Вишњичка бања, Стара Карабурма, Горњи и Доњи Калемегдан, Дорћол, Ново гробље и Улица Светог Николе, Звездарска шума, Шумице, Хајд парк, Бањичка шума, блокови 12, 18, 19, 19а, 44, 45, 61, 62, 63, 64, 70, 70а, 71, 72, Белвил, Савски насип, Ушће, Сајмиште, Миријево, Ћалије, Остружница, Ретензија, Лион, СЦ „Олимп” до Улице Мите Ружића.

Уколико дође до погоршања временских услова, третман ће бити одложен за наредни дан.

Дубравка Планинац, доктор ветеринарске медицине Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП-а „Градска чистоћа”, изјавила је да је доста топла зима донела велике изазове када су у питању комарци.

– Зато ће ове године бити изузетно тешко изборити се са очекиваном великом бројношћу ових инсеката. Ситуација је додатно отежана и тренутним временским приликама, а са скоком температуре очекујемо наглу појаву велике бројности ових инсеката. Зато ће наше акције, када се за њих створе услови, морати да буду врло интензивне и свакодневне – рекла је Дубравка Планинац.

Препарат који екипе ЈКП-а „Градска чистоћа” користе за третман термалног замагљивања одраслих јединки комараца са земље регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, те суграђани немају разлога за бригу.

„Чистоћа” апелује на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Чистоћа” и сутра наставља акцију сузбијања комараца

Следећа вест

Градоначелник Шапић: Све повлашћене категорије остају у истом статусу у којем су биле, само су и оне добиле вишеструка појефтињења својих карата за превоз у односу на претходни период

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *